{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Fudbal - politika 0:1! Arsenal ne sme da vodi Mhitarjana na finale Lige Evrope

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 9
Azerbejdžan kao država ne može da garantuje bezbednost reprezentativcu Jermenije...
Fudbal - politika 0:1! Arsenal ne sme da vodi Mhitarjana na finale Lige Evrope

Arsenal je potvrdio da Henrik Mhitarjan neće moći da igra u finalu Lige Evrope 29. maja u Bakuu! Razlog su, kako je ranije najavljeno, bezbednosna pitanja, odnosno nemogućnost domaćina da garantuje sigurnost kapitenu jermenskog nacionalnog tima. Pre nekoliko dana iz UEFA su stigla uveravanja da neće biti nikakve prepreke da Mhitarjan otputuje sa ekipom u Azerbejdžan, ali očito da je politika na kraju ipak trijumfovala. 

Podsetimo, između Jermenije i Azerbejdžana postoje političke tenzije oko Karabakskog regiona još od 1994, a Mhitarjanov dolazak u Baku mogao bi da ugrozi bezbednost čitavog tima Arsenala, pa je klub iz Londona odlučio da jednog od svojih najvažnijih igrača ne vodi na ovo finale. 
"Temeljno smo istražili sve opcije. Ali nakon što smo razgovarali o tome sa Mikijem i njegovom porodicom doneli smo odluku da ne putuje sa ekipom. Pisali smo Uefi izražavajući zabrinutost zbog ove situacije, jer Miki je bio naš ključni igrač na putu do finala. Ovo je veliki gubitak za nas", stoji u saopštenju Arsenala. 

Podsetimo, Mhitarjan je već propustio Arsenalovo gostovanje Karabagu u okviru grupne faze Lige Evrope ove sezone. Arsenal tada nije želeo ni da aplicira za vizu kod azerbejdžanske Vlade. 
"Henrik ne može na ovo putovanje. Moj posao je fudbal i želim samo njime da se bavim", kazao je tom prilikom Unai Emeri. 

I 2015. godine Miki je trebalo da igra utakmicu u Azerbejdžanu, tada sa Dortmundom. Uprkos tome što je UEFA Nemcima obećala vizu, od puta se odustalo iz bezbednosnih razloga. 

Azeri se brane činjenicom da su svi sportisti koji dolaze iz Jermenije do sada bili bezbedni. Radilo se međutim uglavnom o mali sportovima, anonimnim atletičarima pre svega. Svima je jasno koliko pažnje fudbal i fudbaleri privlače, tako da su te dve stvari neuporedive. 

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×