{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Na redu su utakmice drugog kola Gold Kupa
Fudbal na visini u Denveru

U Grupi A ovogodišnjeg izdanja KONKAKAF Gold Kupa bilo je jasno još i pre početka da su Meksiko i Kanada veliki favoriti za prolazak u dalju fazu takmičenja. To su i potvrdili u prvoj rundi, pošto je tim iz Centralne Amerike slavio protiv Kube sa neverovatnih 7:0, dok je Kanada kao trijumfalna izašla protiv Martinika rezultatom 4:0.

Međutim, program će večeras otvoriti poraženi iz ta dva duela na stadionu Denver Bronkosa u Koloradu. Kao što je poznato, na ovom zdanju se igra popularni američki fudbal, ali je preuređeno za potrebe Gold Kupa. Mogao bi to da bude problem za fudbalere obe selekcije, a u obzir treba uzeti činjenicu da se grad Denver nalazi tačno jednu milju iznad nivoa mora, što dodatno otežava prilagođavanje fudbalera na sve uslove.

Čak je i Nikola Jokić, košarkaš Nagetsa, jednom prilikom naglasio da je Denverova najveća prednost upravo nadmorska visina. Košarkaši ostalih ekipa nekada moraju da dolaze u ovaj grad i koji dan ranije, samo kako bi se adaptirali na promene.

Bilo kako bilo, Martinik je večeras favorit u duelu protiv Kube. Francuska kolonija je sve do poraza od Kanade bila u seriji od četiri vezana trijumfa, dok je Kuba i pre debakla od Meksika bila u katastrofalnoj formi. Naime, ova selekcija na minule četiri utakmice ima isto toliko poraza, a da sve bude još tragičnije, neki su došli i u okršajima sa mladim selekcijama drugih država.

Veliki broj golova ne treba očekivati, jer se samo jednom u međusobnim susretima desilo da vidimo tri i više golova. Kuba jeste uspešnija, ima četiri trijumfa, naspram dva koliko je zabeležio Martinik, ali je francuska kolonija poslednja došla do pobede.

Drugi duel dana je naravno daleko zanimljiviji. Meksiko igra protiv Kanade i želeće da dodatno istakne kandidaturu za favorita za osvajanje ovogodišnjeg izdanja KONKAKAF Gold Kupa. Videćemo da li su svu municiju istrošili protiv Kube kada su se u strelce upisali Karlos Antuna, koji je došao do het-trika, Raul Himenez koji je postigao dva gola, kao i Dijego Rejes i Ernesto Aleksis Vega.

I Kanada ima svoje adute, a uz to treba dodati je na poslednjih sedam takmičarskih utakmica zabeležila isto toliko trijumfa. Pogled na međusobni skor ih ipak neće obradovati, jer su jedini trijumf protiv zemlje poznate po sombreru i tekili zabeležili davne 1976. godine.

U ovoj deceniji, dve selekcije su se sastale tri puta i u sva tri navrata su slavili Meksikanci bez primljenog gola.

KONKAKAF GOLD KUP - GRUPNA FAZA

Grupa A

02.00: (6,00) Kuba (3,70) Martinik (1,55)
04.00: (1,25) Meksiko (5,20) Kanada (11,0)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×