{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

FSS pooštrava kazne za nameštanje utakmica: Od 1.000.000 rsd, preko 3-12 bodova, do izbacivanja u niži rang

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 28
Ali sve na signal Uefe
no_image.png
Delegati na sednici FSS u Staroj Pazovi

Postao je taj trend opštenarodna razonoda posle svakog kola Superlige, posebno ovih poslednjih, mada ne samo njih: kačenje dobitnih tiketa na društvene mreže. Dobitnih, jer prvenstvo Srbije verovatno je jedno od najpredvidivijih takmičenja Evrope ma koliko da su nekome sa strane rezultati čudni. Nije zato ni čudno što je Uefa više puta signalizirala da su brojne utakmice Superlige nameštene, pa su mediji pisali i o kaznama za Proleter, Dinamo i u Prvoj ligi Srbije Sinđelić, te opomenama za Zemun, Budućnost iz Dobanovaca i Inđiju, koja će se u baražu sa Radničkim boriti za mesto u eliti.

FSS se međutim zvanično nije oglašavao, ali je na sednici Skupštine u Staroj Pazovi izmenio disciplinski pravilnik kojim su sada predviđene oštrije kazne za svako dogovaranje rezultata.

Istina, i po novom pravilniku će, bar se tako čini, FSS čekati signale iz Niona, ali sada bar imamo pravni okvir po kome klubovi mogu da se kažnjavaju čim na Terazije iz Uefe stigne pisana informacija o neregularnostima. Možda je nedostatak ovakvog pravila i razlog zbog kojeg u Fudbalskom savezu Srbije zvanično nisu potvrdili navodne novčane kazne za gorepomenute klubove? Mada je i dalje sporno zašto se čeka Uefa, kao da smo ovde svi slepi kod očiju?

Kako bilo, na prvi signal iz Uefe ubuduće će FSS moći da superligaše kažnjava novčanom kaznom od 1.000.000 do 10.000.000 dinara. Na drugu informaciju iz Niona disciplinskim pravilnikom je predviđeno oduzimanje od tri do 12 bodova. A ako se Uefa oglasi i treći put klubovi bi mogli da budu izbačeni i u niži rang.

U javnosti bar postoji saglasje da su pojedini članovi elitnog ranga takmičenja već ove sezone “zaslužili plasman“ u Srpsku ligu. Ali ostaje nam nada da će izmene disciplinskog pravilnika popraviti stanje. Mada zakonski okvir nikad i nije toliko problematičan koliko i njegova primena. Ne samo u fudbalu.

(FOTO: MN Press)

Najnovije vesti


×