{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

FSS: Obustavljaju se sve utakmice i svi treninzi

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 1
Niti rekreativnog sporta za klubove
no_image.png

Lopta je od danas potpuno u stanju mirovanja u Srbiji. Naša zemlja je jedna od poslednjih u kojima se igrao fudbal minulog vikenda, ali odlukom vrha države da se uvede vanredno stanje, sve sportske aktivnosti su prekinute na neko vreme.

Tim povodom oglasio se i Fudbalski savez Srbije, koji je objavio saopštenje za javnost, u kojem ističe da su sve aktivnosti, ne samo utakmice, nego i treninzi, do daljeg – obustavljeni.

U saopštenju iz srpske Kuće fudbala stoji:
Obaveštavaju se svi fudbalski i futsal klubovi, svi igrači i igračice, fudbalski treneri i svi ostali fudbalski stručnjaci i fudbalski radnici, uključujući i one koji su aktivni u bazičnom fudbalu, da je uvođenjem vanrednog stanja u Republici Srbiji dana 15. marta 2020. godine došlo do prestanka svih fudbalskih takmičenja, do prestanka održavanja svih prijateljskih utakmica i do prestanka trenažnih procesa u fudbalskim i futsal klubovima.

Svi fudbalski i futsal klubovi pod ingerencijom FSS dužni su da odmah:

- Obustave učešće u fudbalskim takmičenjima svih nivoa;
- Otkažu sve zakazane prijateljske utakmice;
- Obustave sve vidove trenažnog procesa igrača i igračica;
- Prestanu sa organizovanjem bilo kakvog vida reakreativnog bavljenja fudbalom i futsalom;
- Prestanu sa okupljanjem sportista i sportistkinja u svojim prostorijama.

Nalaže se svim fudbalskim i futsal klubovima, kao i teritorijalnim, okružnim, gradskim i opštinskim fudbalskim savezima pod okriljem FSS, da prate obaveštenja, naredbe i uputstva nadležnih državnih organa i da postupaju u skladu sa onim što u njima bude saopšteno.

O svim daljim merama koje će biti preduzete u fudbalskom i futsal sportu, FSS će obaveštavati svoje članove zvaničnim kanalima komunikacije, putem sredstava javnog informisanaj i svih drugih dostupnih načina komunikacije“, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Najnovije vesti


×