{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

FS Španije ima plan: Real, Sevilja i Sosijedad idu u LŠ

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
FS Španije ima plan: Real, Sevilja i Sosijedad idu u LŠ
FS Španije ima plan: Real, Sevilja i Sosijedad idu u LŠ

Dugo su fudbalski savezi po Evropi odbijali da prave scenarija šta ako sezona ne bude mogla da se na terenu dovede do kraja, ali dogorelo je do nokata i taj Plan B će svi morati, pre ili kasnije, da sastave.

Španci su ga danas izneli pred sud javnosti. Fudbalski savez te zemlje poslao je predlog La Ligi oko raspleta prvenstva što se tiče evropskih kupova za narednu sezonu.

Po tom planu, ako prvenstvo ne bi moglo da se odigra do kraja, tabela koja je na snazi otkako je liga prekinuta, proglasiće se konačnom. U tom slučaju Barselona, Real Madrid, Sevilja i Real Sosijedad bi dobili mesta u Ligi šampiona. Najveći gubitnik bi bio Atletiko Madrid, koji bi morao u Ligu Evrope, zajedno sa Hetafeom i Bilbaom.

Interesantno je pak da se ne navodi da li to istovremeno znači i potvrđivanje šampionske titule Barseloni, niti ima podatka kako bi se rešilo pitanje oko ispadanja, da li bi neko napustio Primeru ili bi se proširila za dva mesta za narednu sezonu.

Čelnici La Lige treba da odgovore na ovaj predlog u što skorijem roku, pošto će sledeće nedelje UEFA imati novi sastanak sa predstavnicima nacionalnih saveza na kojem će nastaviti da raspravlja o opcijama za zamrznutu sezonu, da li da se nastavi kada to bude moguće ili da se ipak proglasi gotovom...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×