{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

FS Kosova pred dolazak Crvene zvezde: Zvanične utakmice ne može biti, ali nismo policija da to sprečimo

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 53
Generalni sekretar FS Kosova Erold Salihu kaže da Crvena zvezda i Partizan uvek mogu da dođu, ali da će im biti dozvoljeno odigravanje samo prijateljskih utakmica
FS Kosova pred dolazak Crvene zvezde: Zvanične utakmice ne može biti, ali nismo policija da to sprečimo

Odigravanje utakmice 1/16 finala Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde izgleda je još uvek pod znakom pitanja, iako je utakmica zvanično zakazana za sredu od 14 časova.

To barem nagoveštava Generalni sekretar Fudbalskog saveza samoproklamovane države Kosovo, Erold Salihu u izjavi za RTK2. On poručuje da Crvena zvezda i Partizan uvek mogu da dođu, ali da će im biti dozvoljeno odigravanje samo prijateljskih utakmica, ne i zvaničnih.
"Utakmica FK Trepča i FK Crvena Zvezda odigrava se na tuđoj teritoriji i za to je potrebna saglasnost Fudbalskog saveza Kosova. U Srbiji će sigurno sada da se pitati - zašto? Rećiću vam vrlo iskreno, nikada, čak ni u vreme Jugoslavije, od 1946. godine Fudbalski savez Kosova nije bio član Fudbalskog saveza Srbije, već je bio punopravni član Fudbalske federacije Jugoslavije. Znači, nikada nije bilo takmičenja na teritoriji Kosova. Sada se našao neko dovoljno pametan da zvaničnu utakmicu igra na teritoriji Mitrovice, što se kosi sa statutom Fudbalske federacije Kosova, FIFA i UEFA. Pisali su da imaju odobrenje Fudbalske federacije Kosova, što apsolutno nije tačno. Mi nikada nećemo dati takvo odobrenje. Uvek ćemo dozvoliti da dođu i Zvezda i Partizan ili ko god, ali samo za prijateljske utakmice i utakmice humanitarnog karaktera. Zvanične utakmice ne može biti", kaže Salihu.

Ipak, to što FS Kosva nije dao zvanično odobrenje, očigledno ne znači i da meč ne može biti odigran.
"Fudbalska federacija Kosova nije policija da to spreči. Obavestili smo policiju, FIFA i UEFA. Sve ovo nije trebalo ni Fudbalskom savezu Srbije koji se sigurno nije ni pitao o ovome, mislim da je ovo stav države Srbije. U vreme kada se pokušava zbližavanje dva naroda, uvek se stvori neki veštački problem, u ovom slučaju preko Fudbalskog saveza Srbije. Zato smatram da je ovo jedan glup potez, izvinjavam se na izrazu, jer svakim danom imamo sve bolje odnose i sa Fudbalskim savezom Srbije i sa ostalim savezima u regionu. Opet ponavljam da nije trebalo da se dođe do razgovora o ovome i do stvaranja problema bez ikakvog razloga", istakao je Salihu.

Foto: FK Crvena zvezda

Najnovije vesti


×