{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Francuzi planiraju da se vrate na terene 11. maja

/ Izvor: mozzartsport.com
Bundesligaši će većini zemalja biti neka vrsta putokaza - imali li smisla uopšte planirati završetak prvenstava
Francuzi planiraju da se vrate na terene 11. maja

Izvesno je da ćemo od 9. maja, eventualno od 15. istog meseca ponovo na terenu videti nemačke bundesligaše, a istim putem polako kreću i Francuzi. Čelnici tamošnje Lige (LFP) objavili su medicinski plan za klubove Lige 1 i Lige 2 (prva dva ranga takmičenja) koji podrazumeva povratak treninzima 11. maja. 

Jasno je da ćemo na najbolje francuske utakmice sačekati dosta duže nego na nemačke, ali nije mala stvar ovo pomeranje sa mrtve tačke. 

Protokol razvijen u saradnji sa medicinskom komisijom Fudbalskog saveza i lekarima svih klubova obuhvata kompletan lekarski preglede za sve fudbalere prve i druge lige - kardiološki, virološki i psihološki testovi, posle čega bi treninzi mogli da počnu, a samim tim i planiranje nastavka šampionata.

Sve ove odluke fudbalske vlasti Francuske donele su uprkos izjavama tamošnjih predstavnika vlasti "da im sport trenutno nije ni na kraj pameti".

Mnogo toga u Francuskoj zavisiće od razvoja situacije u Nemačkoj. Bundesligaši će većini zemalja biti neka vrsta putokaza - imali li smisla uopšte planirati završetak prvenstava.    

Najnovije vesti


×