{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Veličanstveno slavlje Liverpula
FOTO PRIČA: Vozi, Miško

Liverpul je (i danas) centar fudbalskog sveta. Na desetine hiljada stanovnika lučkog grada izašlo je u nedelju popodne na ulice, sa samo jednom idejom – da se pokloni novim vladarima Evrope.

Crveni su sinoć u Madridu šesti put pokorili kontuinent i bez obzira što im mnogi spočitavaju da su to uradili na raužan način, Englezi samo odmahuju rukom, kao da žele da kažu: „baš nas briga“.

Uostalom, cilj opravdava sredstvo. U klupskim almanasima neće pisati kako se Jirgen Klop popeo na vrh, već će stajati rezultat 2:0, kao ilustracija da je ove sezone, u Ligi šampiona, njegov tim igrao najbolji fudbal. Srazmerno uspehu, slavlje je veličanstveno.

Fudbaleri i stručni štab Liverpula su oko 14 časova po lokalnom vremenu sleteli na aerodrom „Džon Lenon“, a zatim je organizovana parada centralnim gradskim ulicama. U otvorenom autobusu, specijalnom dizajniranom za ovu priliku – sa natpisom „prvaci Evrope“ junaci sa Enfilda su krstarili gradom, dok su ih sa ulica pozdravljali razdragani građani.

Naravno, svi fudbaleri su nosili majice na kojima je pisalo „pokorili smo Evropu“, što je motiv jedne od navijačih pesama. Naravno, u centru pažnje bili su Mohamed Salah, Sadio Mane, Virdžil van Dajk, arhitekte uspeha na teren, ali se javnost u Liverpulu posebno poklonila Jigrenu Klopu, koji je dobio i nekoliko murala u gradu.

FOTO: Reuters

×