{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Figo o šokantnom odlasku u Real: Osetio sam da više ne prepoznaju ono što radim...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
„Bila je to važna i teška odluka, jer sam promenio grad koji mi je mnogo dao i u kojem mi je bilo dobro“, kaže Portugalac
no_image.png

Legendarni portugalski as Luis Figo napravio je blagu retrospektivu najupečatljivijih trenutaka u karijeri, a pre svega onog koji je izazvao i najveću medijsku pažnju. Bio je to prelazak iz Barselone u Real Madrid u julu 2000. godine.

Pristalice katalonskog kluba su to teško podnele, već na prvom međusobnom okršaju usledile su nezapamćene uvrede publike sa Nou Kampa prema jednom igraču.
Bila je to važna i teška odluka, jer sam promenio grad koji mi je mnogo dao i u kojem mi je bilo dobro. Ali kada osećate da ne prepoznaju ono što radite, a imate ponudu drugog kluba, onda razmislite o tome. Veliki klubovi u svetu su slični, glavna razlika su ljudi koji formiraju tim. U Madrid sam došao sa velikom promenom predsedništva, na početku nije bilko lako, sve je bilo novo. Ali, integracija je bila dobra, uz svačiju pomoć sam se dobro prilagodio”, rekao je Figo.

Tokom karijere Figo je igrao sa velikim saigračima, ali je jedan ostavio poseban utisak. To je Raul Gonzales.
U karijeri sam igrao sa sjajnim fudbalerima, Ronaldom, Zidanom, Rivaldom, Stoičković, Gvardiolo, Jerom Veronom, kao i sa onima sa kojima koji su uvek bili spremni da postignu gol, poput Raula. On je pobednik. Zbog svog mentaliteta je toliko trofeja osvojio u karijeri. Uvek je znako kako da se postavi i kreće na terenu. Aji govorite o Ronaldu, njegove karakteristike su bile brzina i snaga, ali kod Raula je teško izdvojiti ono najbolje. Imalo je pomalo od svega. Uvek je davao golove i pravio razliku”.

Konkretno Fabio Kanavaro, sa kojim je Portugalac delio utiske na Instagramu, vidi Figa kao budućeg predsednika FIFA. U ovom trenutku on je ambasadord odloženog Evropskog prvenstva.
Trenutno sam zadovoljan poslom kojim radim. Mnogo učim, a za budućnost ćemo videti”, rekao je Figo.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×