{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

FIFA uputila zvanične smernice: Fleksibilan prelazni rok, produžetak ugovora dok se završi sezona

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Naravno, tu je i pitanje prevazilaženja ekonomske krize
FIFA uputila zvanične smernice: Fleksibilan prelazni rok, produžetak ugovora dok se završi sezona

Svetska fudbalska federacija ponudila je set preporuka koje se mogu upotrebiti onog trenutka kada se završi pandemija virusa korona. FIFA je kao ključna pitanja stavila aktuelne ugovore igrača koji ističu ovog leta i predstojeći prelazni rok. Naravno, tu je i pitanje prevazilaženja ekonomske krize.

Aktuelni ugovori igrača ističi zaključno s krajem sezone, a pošto se ona neće završiti kada je bilo predviđeno, predloženo je da se produže do trenutka kada i zvanično bude okončana. Taj potez bi trebalo da očuva sportski integritet i stabilnost. Sličan princip važi i za ugovore kada je u pitanju sledeća sezona, što znači da će stupanje na snagu novih ugovora kasniti do trenutka kada počne naredna takmičarska sezona.

FIFA je poručila da fudbal i drugi sektori ekonomije moraju da pronađu pravična rešenja, prilagođena okolnostima u cilju zaštite radnih mesta i postizanaj fer i razumne ravnoteže između igrača i klubova. I skladu sa tim FIFA podstiče klubove i igrače da rade zajedno na p+ronalaženju dogovora i rešenja u periodu dok traje pauza.

Kada je u pitanju prelazni rok, FIFA takođe smatra da je potrebno prilagotiti situaciju novim činjeničnim okolnostima. U skladu sa tim biće omogućena fleksibilnost i pomeranje prelaznog roka, tako da bi on mogao da traje između kraja stare i početka nove sezone.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×