{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

FIFA stav: Sezona da se produži na neodređeno vreme, ugovori koji ističu 30. juna ostaju na snazi?!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
The Athletic tvrdi da će se svetska kuća fudbala kroz dva-tri dana oglasiti s ovakvom preporukom...
no_image.png

Uefu smo čuli više puta tokom prethodnih nedelja. Suština svih izlaganja čelnika Evropske kuće fudbala odnosi se na preporuku da se učini sve kako bi domaća takmičenja bila završena tokom juna i jula. Narednih dana zvaničnim putem oglasiće se i FIFA, tvrdi The Athletic, a njen stav biće sličan - šampionati treba da budu završeni i u tom cilju nacionalnim Savezima biće preporučeno da sezonu produže "na neodređeno vreme", s dozvolom da svaka zemlja, uzimajući u obzir aktuelnu situaciju, donese samostalno odluku o tome kada će nastaviti s takmičenjima.    

Ovo znači da više nema nikakve dileme da će FIFA promeniti uobičajene rokove za letnju i zimsku pijacu, odnosno da će klubovima biti omogućeno da zadrže igrače kojima ugovori ističu 30. juna. Ovu stavka narednih dana trebalo bi da bude precizirana i pojašnjena, ali pretpostvka je da bi izlazni ugovori bili produženi do kraja sezone, u zavisnosti od zemlje do zemlje.

To bi onda značilo da bi slobodni u izboru nove sredine postali tek kada liga u kojoj igraju bude privedena kraju...

Ako odluka FIFA zaista bude ovakva navijači Liverpula mogli bi da odahnu. U tom slučaju otpada kao mogućnost poništavanje sezone u Premijer ligi, Redsima izvesno ide titula, a svi klubovi zajedno ne treba da brinu oko povraćaja novca dobijenog za TV prava. 

Podsetimo, radi se o sumi od 762.000.000 funti!

Ako sve bude kao što piše The Athletic ostaje nedoumica kada bi i kako počela naredna sezona u evrokupovima, ako bi se, recimo, mogućnost da se igra u Engleskoj stvorila tek krajem avgusta?

Očito da će FIFA i UEFA morati da usglase neke stavove pre nego što donesu konačne odluke...

Najnovije vesti


×