{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

FIFA pomerila starosnu granicu za Olimpijske igre u Tokiju

/ Izvor: mozzartsport.com
Sa 23 na 24 godine
FIFA pomerila starosnu granicu za Olimpijske igre u Tokiju

Pandemija koronavirusa odložila je Olimpijske igre planirane ove godinu, za narednu. Stoga je FIFA odlučila da starosnu granicu za muški fudbalski turnir na Igrama u Tokiju pomeri sa tradicionalnih 23 na 24 godine. Izmenjeno pravilo zadržava prethodnu odredbu da pravo nastupa imaju igrači rođeni od 1. januara 1997. godine pa na ovamo.

To znači da će fudbaleri koji ispunjavaju uslove za planirani turnir do 23 godine, u Japanu moći da nastupaju u 24. godini. Muški fudbalski turnir počeće pre ceremonijie otvaranja Igara koje je zakazano za 23. jul 2021. godine.

Timovi takođe imaju pravo izbora trojice fudbalera koji prelaze ovu granicu, za razliku od ženske konkurencije gde starosne granice nema. Reprezentacije  koje su se kvalifikovale za OI su domaćin Japan, branilac titule Brazil, Argentina, Nemačka, Francuska, Španija, Rumunija, Obala Slonovače, Južna Afrika, Egipat, Novi Zeland, Australija, Saudijska Arabija i Južna Koreja.

FIFA je odložila sve utakmice muških i ženskih nacionalnih timova koje su bile zakazane za jun. Otkazani su takođe i Svetsko prvenstvo za žene do 20 godina u Panami i Kostariki i isti turnir za žene do 17 godina u Indiji.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×