{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

FIFA: Doživotna zabrana sudiji koji je svirao nepostojeći penal (VIDEO)

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 9
Bodovi, ipak, ostaju Južnoj Africi
FIFA: Doživotna zabrana sudiji koji je svirao nepostojeći penal (VIDEO)
""

Čovek se zove Jozef Lempti. Ima 42 godine. Dolazi iz Gane. I danas je proteran iz fudbala za sva vremena!

Kaznu mu je odrezala FIFA, pošto je Disciplinska komisija Svetske kuće fudbala utvrdila da je na utakmici kvalifikacija za predstojeće Prvenstvo sveta, između Južne Afrike i Senegala, novembra prošle godine, svirao jedanaesterac u korist domaćina. Ispostavilo se - nepostojeći.

Od svih ljudi na stadionu „Peter Mokaba“ u Polokvaneu, samo je arbitar iz Gane, video igranje rukom štopera Senegala, Kalidua Kulibalija, u 41. minutu susreta igranog 12. novembra prošle godine. A jasno je da ruke nije bilo, već da je defanzivca Napolija lopta udarila u koleno, pre nego što je pala na travu.

Čak ni igrači Južne Afrike nisu tražili jedanaesterac, ali su oberučke prihvatili poklon, postigli gol sa 11 metara, poveli 1:0, utabavši put ka pobedi 2:1. Ona im je omogućila da posle dva kola Grupe D afričke zone kvalifikacija za Mundijal budu na deobi prvog mesta sa Burkinom Fasom, dok je Senegal treći sa tri poena.

Bodove Senegalci nisu dobili. Moralnu satisfakciju jesu. Jozef Lempti neće suditi više nikad, jer je popio kaznu „doživotnog učešća u bilo kakvim aktivnostima koja imaju veze sa fudbalom“.

Najnovije vesti


×