{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Festival fudbala u „Zemunelu“: Na „Dragan Mance kupu“ okupilo se 2.500 dečaka

/ Izvor: mozzartsport.com
Korist bi trebalo da ima i Partizan
Festival fudbala u „Zemunelu“: Na „Dragan Mance kupu“ okupilo se 2.500 dečaka

Pravi pravcati sajam fudbala u „Zemunelu“. Dok fudbaleri crno-belih trče uvodne krugove na početku letnjih priprema, dotle na susednim terenima Sportskog centra „Partizan – Teleoptik“ sve vrvi od dečaka. Njih čak 2.500!

Graja, igra, pesma, sve u sklopu trećeg tradicionalnog „Dragan Mance kupa“, u čast legendanog golgetera, tragično preminulog pre 34 godine. Sećanje na neprolaznu vrednost Mancea kao čoveka i igrača čuva njegov rođeni brat, Goran uz pomoć sarandika, a mora da im je puno srce kad vide koliko se talenata okupilo na jednom mestu.

Prijavilo se ukupno 198 ekipa. Podrazumeva se, najviše ih je iz Srbije, a ima ih iz Rumunije, Grčke, Nemačke, čak i Australije. Upućeni kažu je u jednom trenutku u „Zemunelu“ bilo svekupno, sa decom i roditeljima, 5.000 ljudi. Na čak 11 terena, uz prisustvo televizijskih kamera i direktne prenose na TV Sportklub. Iz tog vrela talenata nešto će poteći i za Partizan, pošto se šuška da je deset dečaka sa prošlogodišnjeg turnira završilo u mlađim kategorijama kluba iz Humske 1, a da su dvojica vanserijski i sa njima Partizan ima velike planove. Slično je i ovog leta.

Inače, promotori turnira „Dragan Mance“ su Saša Ilić, Miroslav Vulićević, kao i Draganovi nekadašnji saigrači, Vladimir Vermezović, Zvonko Popović, Zvonko Živković i Miodrag Radović, kao i bivši direktor Omladinske škole, Nedeljko Kostić. Naravno, prisutno je ne desetine ljudi iz sveta fudbala, sporta generalno.

Tokom petka i subote igralo se po grupama, a turnir se završava u nedelju, kad su na programu finalne borbe u kategorijama od devet, 10, 11 i 12 godina.

×