{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ferero: Igrači nisu mašine da ih isključiš pa uključiš

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
„Provodimo sate i sate u razgovoru, a nismo isterali pauka iz rupe“
Ferero: Igrači nisu mašine da ih isključiš pa uključiš

Debata oko italijanskog šampionata traje, a u nju se uključio i gazda Sampdorije Masimo Ferero. Tema je mogući nastavak sezone, a na tu temu je imao šta da kaže.

U Sampdoriji je bilo nekoliko primera zaraženih, a iz tog ugla Ferero nije za nastavak sezone. I kaže da generalno odnos između klubova po ovom  pitanju nije baš najbolji. Da svako gleda samo sebe i da ne postoji zajednička strategija.
"Dvadeset timova Serije A su oni koji donose odluke, a ne treba da provode sate i sate preko video-poziva svakoga dana bez toga da se istera "pauk iz rupe" jer ne možemo da nađemo zajedničku strategiju? Umesto da pravimo zajedničku strategiju svako kaže njihovo: "Želimo da igramo za skudeto, ne želimo u Seriju B", rekao je Ferero.

Otvoreno i “u glavu” kao po običaju, Ferero  je objasnio trenutno stanje i pričao je o tome kako igrači nisu mašine pa da se prvenstvo tek tako nastavi.
"Zamislite Manola Gabijadinija, koji je bio pozitivan na virus korona i sada se oporavio, da moramo da mu kažem da će u maju možda morati ponovo da igra. Nije on mašina da može da se isključi i ponovo uključi. Gde će njegova glava biti? I ko će hteti da ide na stadion? Ljudi? Kako, sa maskama? Moramo da pričamo jedni sa drugima. Hajde da se suočimo sa ovim sa glavom i dignitetom", istakao je Ferero.

Prokomentarisao je i celu situaciju oko virusa korona i toga šta je on učinio Italiji kao zemlji.
"Na početku niko nije pridavao značaja ovom nevidljivom i suptilnom protivniku. Ja sam ipak govorio da će se to promeniti. Svi smo kod kuće danas, poštujemo pravila, dobijamo konstantno loše vesti, ljudima je dosadno. Bilo bi korisno, ponavljam - korisno, kada bi postojalo razumevanje da je došlo vreme da se izvrše duboke reforme koje bi promenile Italiju", naveo je Ferero.

FOTO: Reuters

 

Najnovije vesti


×