{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Bivši srpski selektor prvi pik za novog trenera
no_image.png

San o povratku u Ligu šampiona teško da će se ispuniti Fajnordu ove sezone. Već sada, posle 11 kola, klub iz Roterdama kaska devet bodova za drugoplasiranim Alkmarom, a čak 15 za liderom Ajaksom.

Posle debakla u derbiju sa šampionom u Amsterdamu Jap Stam je podneo ostavku, pa Fajnord traži novog trenera. Po mišljenju klupskog menadžmenta, spas je u – Diku Advokatu! Nekadašnji neuspešni selektor reprezentacije Srbije prvi je pik crveno-belih za novog trenera ekipe.

Advokat je 2016. bio deo Fajnorda, ali je imao ulogu savetnika tadašnjem treneru Đovaniju van Bronkhorstu. Te sezone Ponos juga je postao šampion Holandije. Zato se u klubu nadaju da bi neki hepiend mogao da se izvuče i ove.
Meni je teško da lažem, pa moram da kažem da je tačno, da je Fajnord zainteresovan. Prvo moraju oni u klubu da donesu konačnu odluku šta žele, pa ćemo onda videti”, rekao je Advokat holandskim medijima.

Diku bi ovo bila još jedna velika stepenica u karijeri. U domovini je trenirao, pored ostalih, dva puta AZ Alkmar, jednom PSV Ajndhoven, Spartu, Utreht, bio je u tri navrata selektor Holandije. Sedeo je na klupi Srbije, Rusije, Belgije, Južne Koreje, vodio i Zenit, Fenerbahče, Menhengladbah, Sanderlend…

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×