{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Erik ten Hag: Činjenice se ne mogu ignorisati, pogledajte šta rade Nemci

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
U Ajaksu i dalje nezadovoljni odlukom da se ne proglasi šampion Holandije
Erik ten Hag: Činjenice se ne mogu ignorisati, pogledajte šta rade Nemci

Prvo mesto da, titula ne. Sezona u Holandiji se okončala, a prvak nije proglašen. Niti će. Ispalo je kao da se nije ni igralo, pa je zbog novonastalih okolnosti Ajaks uskraćen za odbranu trofeja prvaka države, a AZ za šansu da ga prestigne u preostalom delu, da se kojim slučajem, nastavilo.

Ovako, nezadovoljni su i u Alkmarz, jer im je uskraćena retka prilika da budu šampioni, a još više u Amsterdamu, pošto su u trenutku prekida sezone bili lideri.

Sad to ništa ne vredi.
Ako znam da ništa ne mogu da promenim, moram da prihvatim situaciju“, sleže ramenima Erik ten Hag, trener Kopljanika, mada pre pokušava da bude učitv, pošto je jasno da se teško miri sa odlukom Vlade Holandije da zabrani masovna okupljanja do jeseni, samim tim preporuči tamošnjem savezu da sezonu proglasi nevažećom.

Što se u petak veče i desilo. Na opšte nezadovoljstvo Ajaksovih pristalica, lidera Eredivizije u trenutku prekida, zbog bolje gol-razlike od AZ Alkmara,
Od 25 kola bili smo na prvom mestu 23. Odjednom nemamo potvrdu za to. Postoji osećaj nezadovoljstva. Posle 76 odsto odigranih utakmica u Erediviziji smo bili lideri, to su činjenice koje se ne mogu ignorisati. Voleli bismo da smo na terenu mogli da potvrdimo status najboljeg. Nažalost, zbog virusa korona nismo u prilici“.

Ovog proleća neće biti slavlja na stadionu, ni na centralnom gradskom trgu u Amsterdamu, iako je Ajaks, posebno u prvom delu sezone, igrao sjajan fudbal.
Naravno da smo želeli da proslavimo titulu na terenu, da nas sa tribina pozdrave navijači, ali tako nešto nije moguće u ovakvim okolnostima. Uprkos svemu, većinu ciljeva zacrtanih pre početka sezone smo ostvarili: osvojili smo „Johan Krofj kup“, plasirali smo se u Ligu šampiona, prezimili u Evropi, osigurali novi plasman u najjače evropsko takmičenje u narednom ciklusu“.

Jedino ta titula. No, ima prečih stvari u doba krize.
Sport u Holandji jeste važan, međutim, fudbal ne može da ima prioritet u odnosu na društvo. Ipak je zdravlje na prvom mestu. Moraće i ekonomija ponovo da se pokrene. Na kraju krajeva, to je i u interesu fudbala, posebno holandskog, jer u velikoj meri zavisi od sponzora. Velike kompanije moraju što pre da počnu da rade kako bi umanjile štetu“.

Ono što Erika ten Haga mori jeste kako su u komšiluku osmislili način da sezonu, ipak, privedu kraju.
Razumem da su u drugim državama interesu drugačiji i da se vode, pre svega, finansijama. Jednostavno, postoji drugačije kulture. Na primer, Nemci su dozvolili svojim klubovima da se vrate treninzima. Nama nisu“, dodao je trener Ajaksa.

(FOTO: AFP)

Najnovije vesti


×