{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Eno ga Imobile u parkiću, Insinje na plaži... Dajte, ljudi, to je apsurd

/ Izvor: mozzartsport.com
Italijanski klubovi se protive vladinoj uredbi
no_image.png

Pljušte optužbe na račun vrha italijanske države iz svih oružja. I čini se da su ovoga puta klubovi u pravu, jer je Vlada donela uredbu kojom 4. maja dozvoljava treninge na otvorenom, a tek 18. maja u sportskim centrima.

Suštinski će i fudbaleri moći da vežbaju na svežem vazduhu, za razliku od kućnih uslova u kojima su bili skoro dva meseca, ali nije to to, pa su čelnici klubova Serije A, ali i neki fudbaleri, digli glas protiv odluke premijera Đuzepea Kontija.

Bunu predvodi Klaudio Lotito, predsednik Lacija, tokom pandemije pozicioniran kao najveći zagovornik nastavka prvenstva, pa ne može da dočeka kad će igrači opet na teren. I nije mu jasno kako neki mogu već od ponedeljka, doduše uz mere sociojalnog distanciranja, a drugi moraju da čekaju dve sedmice.
Vladina uredba nema logike. Individualni sportisti mogu da treniraju u centru grada, a igrači u timskom sportu ne mogu na ekipne treninge. Na kraju ćemo videti kako Ćiro Imobile i Edin Džeko džogiraju u rimskom parkiću, a Lorenco Insinje trči na plaži u blizini Napulja. Pa, to je apsurdno“, širi ruke Lotito.

Teško da će mu pomoći, jer su italijanske vlasti nepopustljive po ovom pitanju. Ako ništa drugo, bar su odredile 2. jun kad bi Serija A, napokon, mogla da se nastavi. Da Rimljani pokušaju da urade ono što nisu dve decenije. Osvoje Skudeto.
Potpuno nevezano da poziciju Lacija na tabeli, uvek sam se trudio da izbegnem nepopravljivu štetu na sistem fudbala, imajući i vidu da je ovo industrija i da je prati veliki broj navijača“.

Podsetimo, Juventus je lider Serije A, sa bodom više od Lacija i devet od Intera, s tim što velikan iz Milana ima meč manje.
Znamo da virus korona neće tako brzo da nestane, moramo da naučimo da živimo sa njim i kao što je važno da na njega naviknemo, tako je bitno da ljudi shvate da je fudbal deo društva. I da se igra u društvu. Ako se sezona ne nastavi, imaćemo ozbilijnu, nepopravljivu štetu, koja se meri stotinama i stotinama miliona evra“, dodao je Klaudio Lotito.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×