{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Kako je nemački gigant stopirao jedan od najvećih transfera ovog leta
Englezi tvrde: Adidas stavio veto na Pogbin transfer u Real Madrid

Uticaj marketinga je odavno više nego veliki u sportu, toliki čak da veliki brendovi mogu da odluče i o eventualnim transferima najvećih zvezda.

Kako piše londonski San, gigant u proizvodnji sportske opreme Adidas, direktno je uticao na ostanak Pola Pobe u Mančester junajtedu, stavivši neku vrstu veta na njegov transfer u Real Madrid ovog leta. Isti izvor navodi da je ovaj nemački brend predstavljao neku vrstu mirotvorca između igrača, njegovog agenta i kluba.

REAL MADRID OSVAJA PRIMERU - KVOTA 2,80

U Adidasu, koji je pod ugovorom sa igračem i oba kluba, a sa Crvenim đavolima je potpisao ugovor do 2024. godine težak 750.000.000 funti (oko 835.000.000 evra), procenjeno je da je za napredovanje u poslovanju najbolje da Pogba ostane u klubu još godinu dana, jer je glavna zvezda, dok bi u Realu bio samo jedna u nizu (pored Bejla i Benzeme) koje predstavljaju ovaj brend u klubu.

Pogba je pod ugovorom sa nemačkim brendom, vrednim oko 35.000.000 evra, dok je sa Junajtedom vezan do leta 2021. godine, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana. Tokom leta se pominjalo da bi transfer u Real Madrid mogao da iznosi oko 165.000.000 evra, iako su Crveni đavoli navodno tražili okruglo 200.000.000 evra.

Foto: Reuters

×