{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Nove kontroverze na Old Trafordu
Englezi, šta će vama VAR? (VIDEO)

Zašto su Englezi uopšte uvodili VAR? Da bi pratili modu ili da bi stvarno unapredili fudbalsku igru?

Elem, nešto je definitivno trulo sa VAR-om u Premijer ligi u premijernoj sezoni, pošto smo iz dana u dan svedoci različitih situacija u kojima se ovaj sistem ne koristi onako kao bi trebalo. Videli smo to i juče na utakmici Totenhema i Votforda gde je nastao problem sa VAR-om prilikom izjednačujućeg gola Pevaca.

Drastičan primer lošeg korišćenja "video pomoćnog sudije" bio je i prekršaj Zahe nad Kevinom De Brujineom koji je bio očigledan penal, ali nedovoljno za VAR sudije.

Nove kontroverze gledamo ovog popodneva na Old Trafordu. Mančester Junajted u velikom derbiju vodi protiv Liverpula sa 1:0 golom Markusa Rašforda, a i njemu je prethodio čist prekršaj Megvajera nad Origijem u začetku akcije. VAR je morao da poništi ovaj gol, bez dileme, ali je glavni sudija Etkinson dobio instrukciju da prizna gol.

Jedan od retkih svetlih trenutaka korišćenja VAR-a u Engleskoj usledio je u 44. minutu kada je Etkinson na asistenciju iz VAR sobe poništio izjednačujući gol Sadija Manea. Opravdano, Senegalac je igrao rukom.

Foto: Reuters 

Najnovije vesti


×