{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Nove kontroverze na Old Trafordu
no_image.png

Zašto su Englezi uopšte uvodili VAR? Da bi pratili modu ili da bi stvarno unapredili fudbalsku igru?

Elem, nešto je definitivno trulo sa VAR-om u Premijer ligi u premijernoj sezoni, pošto smo iz dana u dan svedoci različitih situacija u kojima se ovaj sistem ne koristi onako kao bi trebalo. Videli smo to i juče na utakmici Totenhema i Votforda gde je nastao problem sa VAR-om prilikom izjednačujućeg gola Pevaca.

Drastičan primer lošeg korišćenja "video pomoćnog sudije" bio je i prekršaj Zahe nad Kevinom De Brujineom koji je bio očigledan penal, ali nedovoljno za VAR sudije.

Nove kontroverze gledamo ovog popodneva na Old Trafordu. Mančester Junajted u velikom derbiju vodi protiv Liverpula sa 1:0 golom Markusa Rašforda, a i njemu je prethodio čist prekršaj Megvajera nad Origijem u začetku akcije. VAR je morao da poništi ovaj gol, bez dileme, ali je glavni sudija Etkinson dobio instrukciju da prizna gol.

Jedan od retkih svetlih trenutaka korišćenja VAR-a u Engleskoj usledio je u 44. minutu kada je Etkinson na asistenciju iz VAR sobe poništio izjednačujući gol Sadija Manea. Opravdano, Senegalac je igrao rukom.

Foto: Reuters 

Najnovije vesti


×