{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Englezi razmatraju opciju plej-ofa, top osam u borbi za više lige

/ Izvor: mozzartsport.com
To je samo jedna od opcija...
Englezi razmatraju opciju plej-ofa, top osam u borbi za više lige

Engleska fudbalska liga pod čijom su ingerencijom četiri najjače lige, ozbiljno razmatra opcije ukoliko zbog krize izazvane koronavirusom takmičenja ne budu mogla da budu završena u predviđenom periodu od 56 dana. Jedan od predloga podrazumeva mini-turnire za Ligu 1 i Ligu 2, posle kojih bismo dobili odgovor ko treba da ide u viši rang. 

To je samo jedan od tri plana o kojima se raspravljalo na sastanku kapitena svih klubova u petak. 

Po toj varijanti u plej-ofu bi učestvovalo osam ekipa u svakoj od dve lige. Dakle, najboljih osam u trenutku prekida liga. Igrali bi po sistemu eliminacija sve dok ne bi ostala samo dva kluba koja bi otišla u viši rang. 

Tu je i plan broj dva po kojom bi po trenutnoj tabeli bili "ispoštovani" najbolji, odnosno u trenutku prekida dve prvoplasirane ekipe. Ta dva tima išla bi gore i na taj način bi sve bilo okončano. Ni u jednoj varijanti ne bi bilo ispadanja, ali zato bi u narednoj sezoni ispadala po dva tima više iz svake lige.
"Klubovi su izneli različite predloge i ideje. Svi predlozi su dobrodošli. Za sada je važno napomenuti da nikakve odluke nisu donesene", kaže se u saopštenju EFL-a.

Fudbalske glaviše u Engleskoj procenile su da bi za redovno odigravanje svih presotalih utakmica bilo potrebno najmanje 100.000 testova na COVID-19. 

Najnovije vesti


×