{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Emeri poteže vengerovske metode: Štoper-tinejdžer od 30.000.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
A već je osiguran dolazak 17-godišnjeg napadača iz Brazila
Emeri poteže vengerovske metode: Štoper-tinejdžer od 30.000.000 evra

Stari dobri Arsenal vraća se "vengerovskim" metodama... Skupocena pojačanja poput Obamejana, Mhitarjana ili Lakazeta nisu donela Ligu šampiona. Do TOP 4 u Engleskoj nije se moglo ni sa Toreirom, Lihtštajnerom, Sokratisom, Lenoom, pa Unai Emeri planira da ovog leta kupuje nešto mlađe igrače, oblikuje ih po sopstvenoj želji i onda lansira u orbitu. Baš kao što je nekada radio čuveni Profesor. 

Od ranije je poznato da su Tobdžije osigurale dolazak 17-godišnjeg Brazilca italijanskih korena - Gabrijela Martinelija (transfer oko 7.000.000 evra), a za primarnu metu nadolazećeg leta odredili su - tvrde pojedini izvori na Ostrvu - 18-godišnjeg francuskog štopera Vilijama Salibu

Radi se o izuzetno visokom momku, blizu dva metra, koji se istakao ove sezone u Ligi 1 noseći dres Sent Etjena. Nastupio je na 16 ligaških utakmica i pokazao zrelost koja je impresionirala skaute Arsenala u toj meri da su Emeriju dali jasne preporuke: u akciju krenuti što pre. 

I pticama na grani jasno je koliko Arsenal ima problema sa defanzivnom linijom. Dovođenje iskunih igrača poput Sokratisa ili Lihtštajnera nije donelo boljitak, pa je Emeri rešio da sam "proizvede" štopera. Odluka je, čini se, pala na Salibua.

Španski stručnjak dobio je dobre preporuke od klupske legende Patrika Vijere koji se uverio u kvalitete ovog momka vodeći svoju Nicu protiv Sent Etjena prošle subote. Ranije ovog proleća Žoze Murinjo pohvalno se izrazio o Vilijamu Salibuu, kazavši kako ima sve predispozicije da postane vrhunski defanzivac, uporedivši ga po stilu igre sa Kurtom Zumom

Salibu je u aprilu potpisao novi višegodišnji ugovor sa Sent Etjenom. Zeleni žele da ga zadrže, ali teško će u toj nameri uspeti, pošto se pretpostavlja da će Arsenal na sto baciti ček vredan blizu 30.000.000 evra. Jasno je da u tom slučaju Francuzi neće imati nove adute u svojoj nemogućoj misiji.

Najnovije vesti


×