{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Hanover razmšlja o smeni Tomasa Dola
El Maestro se vraća u Nemačku
Nestor El Maestro

Zaobilaznim putem do prvog cilja. Nestor El Mastro, srpski strateg sa engleskim pasošem, mogao bi da se vrati tamo gde je počeo trenersku karijeru – u Nemačku. Doduše, ne baš u Šalke, već u Hanover, koji je ove sezone izgubio bundesligaški status, pa razmišlja o smeni Tomasa Dola.

Razmišlja, ali nije još prelomio, jer posle dve sezone u kojima je poslovao sa ukupnim minusom od 30.000.000 evra želi da troškove svede na minimum, a Dola bi morao da isplati, pošto mu ugovor ističe na leto 2020.

Predsednik Martin Kind je zato pred dilemom, ali kao da je izgubio uverenje da Dol može da vrati Hanover u elitu, a tamo bi se minus najlakše pretvorio u plus. Zato se misli i o rokadi, a novo ime na listi kandidata je baš ono El Maestrovo.

On je već radio u Hanoveru od 2010. do 2013. godine kada je bio asistent Mirku Slomki. Samostalnu karijeru je kasnije počeo u Spartaku iz Trnave i odmah mimo svih očekivanja osvojio titulu prvaka u Slovačkoj. Potom je prihvatio da se preseli u CSKA iz Sofije, ali je tamo potrajao do februara.

Sada bi mogao da dobije veliku priliku u Nemačkoj, nema veze što je Cvajta u pitanju. Klub kao što je Hanover sigurno ne planira dugo da se zadržava tamo.

Ipak, Kindov prvi zadatak je imenovanje novog sportskog direktora, je r je klub do sada mnogo grešio u pojačanjima.  A novi sportski direktor bi onda verovatno birao i trenera. Još zimus, kada je odlazio Andre Brajtenrajter, sada su se pominjali i šef struke klupske U23 selekcije Kristof Dabrovski te kolega sa U19 klupe Štefan Šmit.

Najnovije vesti


×