{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Eden Azar na operaciji, trkaće se s vremenom da stigne na EP

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 3
Zahvat će biti urađen u Dalasu
Eden Azar na operaciji, trkaće se s vremenom da stigne na EP

Prvu sezonu u dresu Real Madrida Eden Azar neće pamtiti po dobrom. Ređale su se povreda za povredom od početka takmičarske godine, a i kada bi se vratio na teren, nije ga išlo, lopta ga nije slušala, niti je imao dovoljno samopouzdanja.

I lako bi moglo da se desi da to što je Azar odigrao do sada, bude mu sve za ovu sezonu. Ofanzivac Real Madrida je otputovao za Dalas, gde će operisati kost fibulu, na kojoj je doživeo naprsnuće na utakmici sa Levanteom 22. februara.

Vrlo je nezgodna povreda u pitanju, praktično u zglobu, što će dodatno otežati oporavak belgijskom fudbaleru. Azar je otputovao za Dalas, gde će operisati lekarski tim koji opslužuje Dalas Kaubojse i Dalas Maverikse, NFL i NBA klubove iz tog grada. Zahvat će najverovatnije odraditi doktor Judžin Kari, koji je u aprilu 2018. godine operisao zglob Dirka Novickog, piše AS.

Najveće pitanje, na koje je trenutno nemoguće dati odgovor, je koliko će trajati Azarov oporavak. To će se znati tek kada operacija prođe, pa doktori daju prognozu. U najboljem slučaju, čemu se u Realu nadaju, Belgijanac bi mogao da se vrati na teren u poslednja dva-tri kola Primere.

Međutim, ako se ispostavi da je malo ozbiljniji problem, onda će se Azar bukvalno trkati s vremenom da stigne da se oporavi i spremi za Evropsko prvenstvo, koje će krenuti sredinom juna. Upravo zbog njega je i selektor Belgije Roberto Martinez dva puta bio u Madridu prošle nedelje.

Azar je letos prešao iz Čelsija u Real Madrid u transferu vrednom 100.000.000 evra, ali mu je učinak prilično tanak. Odigrao je 15 utakmica, postigao jedan gol, dok je za pet asistirao. Zbog tri povrede od avgusta do februara propustio je 21 utakmicu Real Madrida.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×