{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Džejdon Sančo – ni blizu Aguera, Di Marije, Mesija...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 18
Tek kad bude osvajao velike trofeje može da se svrsta u kategoriju najboljih na svetu
Džejdon Sančo – ni blizu Aguera, Di Marije, Mesija...

I među uglavnom nadmenim Englezima ima prizemnih. Ne mali broj puta naslušali smo se priča kako su fudbaleri sa Ostrva „najbolji na svetu“, kači im se etiketa „čudo od deteta“, pravi medveđa usluga, pošto se ubrzo ispostavi kako i nisu baš toliko dobri kako se govori, zbog čega Geri Nevil upozorava da bi tamošnja javnost trebalo da bude oprezna kad predviđa veličanstvenu karijeru Džejdonu Sanču.

Njegove igre, golovi, asistencije, prodornost u dresu Borusije iz Dortmunda jesu za svaku pohvalu, ali osim jednog trofeja Superkupa Nemačke – najmanje bitnog u zemlji višestrukog prvaka sveta – ništa vredno pomena nije osvojio u seniorskoj karijeri.

Dovoljan razlog da bivši as Mančetser junajteda, koji se pominje kao sledeća destinacija krilnog napadača, podgine obrve pred komentarima javnosti da je reč o fudbaleru koji će obeležiti narednu deceniju svetskog fudbala. Možda i hoće, ali mora da bude konstantan.
Da budemo iskreni, malo smo se zaneli kad je Džejdon Sančo u pitanju“, brutalno je iskren Nevil u razgovoru za Skaj sport. „Smatram da imamo sjajnu grupu mladih engleskih fudbalera, ali moramo da razmotrimo i čime raspolažu druge nacije, kakve igrače imaju Brazilci, Argentinci, Nemci, Begijanci. Nismo mi jedina država na svetu“.

Upravo opčinjenost sopstvenim produktima sprečavala je Ostrvljane u prošlosti da vide kako se fudbal igra u kontinentlanom delu Evrope. Situacija se menja, možda baš zbog toga što se Mančester Siti, utisak je prelako, odrekao Sanča kad ga je pre tri godine poslao na Vestfalen u zamenu za oko 8.000.000 evra. I sad se kaje.
„Kadgod se pojavi neki talentovani engleski trener ili engleski igrač pričamo kako imamo „zlatnu generaciju“. Koristimo izraz „zlatna generacija“, a šta su onda bili Bekam, Džerard, Lampard, Runi? Ili, da li su Brazilci, sa Rivaldom, Ronaldinjom i Ronaldom bili platinasta generacija. Kad kažemo kako mi imamo „zlatnu generaciju“, zanemaruje se podatak da druge zemlje, takođe, imaju asove svetske klase. Čekajte malo, pa Argentinci imaju Aguera, Iguain, Mesija, Di Mariju... Koliko su oni dobri u poređenju sa Sančom? Džejdon im nije ni blizu“.

Sančo je ove sezone najproduktivniji fudbaler Borusije, dao je 17 i namestio 19 golova, vrednost na tržištu mu je debelo premašila 100.000.000 evra, ali...
„Da budemo do kraja jasni: Sančo je talenat, ali ne možemo da ga svrstavamo u kategoriju svetskih zvezda koje su osvajale Ligu šampiona ili Mundijal“, smatra Geri Nevil.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×