{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Jedni od prvih fudbalera za koje se čulo da su pozitivni na virus korona o potpuno različitim iskustvima tokom bolesti
Dva lica virusa: Reina se borio za život, a Gabijadini kašljucao

Baš zato što je nova i zato što je ne znamo korona je opasna. Nije to virus koji će pokositi čovečanstvo, ali će ga dobro uzdrmati jer još nemamo adekvatnu odbranu od njega, osim individuanog imuntiteta i skrivanja po kućama. Kao u antičko doba dok zlo samo ne prođe.

Pošto situacija traje i valja se sa istoka polako na zapad već sedmicama, zahvativši praktično celu planetu dosta ljudi je “zakačilo” ovog neznanog gosta koji nam kroz simptome otkriva šta je zapravo. I u većini slučajeva, nosilac ili uopšte nema simptome ili su blagi. Upravo tako je prošao i drugi igrač Serije A koji je bio pozitivan na test (prvi je bio Danijele Rugani), Manolo Gabijadini:
“Prošao sam prvi test i sada čekam na drugi, da se potvrdi da nisam više zaražen. Inače nije bilo strašno. Jedan dan sam imao temperaturu, pet dana kašljucao i to je to. Bio sam kod kuće i u kontaktu sa lekarima sve vreme”, izjavio je as Sampdorije.

Daleko dramatičnije iskustvo imao je Pepe Reina. Golman Aston Vile na pozajmici iz Milana se borio za život, i izborio.
“Prvi simptomi su bili jak umor i strašna gavobolja koja me je sve vreme pratila. Kao i suvi kašalj” svedoči 37-godišnji Madriđanin “Ali, kada sam počeo da shvatam da ne unosim dovoljno kiseonika u organizam pošto mi se grlo odjednom zatvorilo, strašno sam se uplašio. Potrajalo je to 25 minuta, da sam se borio za vazduh. Bili su to najteži trenuci u mom životu! Sada pobeđujem ovu bitku, prošla nedelja je bila mnogo bolja.”

Logično, posle borbe za život svi ostali “prioriteti” više nisu važni. Pa čak ni njegov voljeni fudbal.
“Nije me nešto briga, zaista za sezonu i sve… Fudbal mi sada nije prioritet. Ni meni, niti ikom drugom.”, zaključio je Španac za Corriere dello Sport.

(Foto: ©AFP)

Najnovije vesti


×