{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Na 12 vezanih mečeva kod kuće u ligi bio strelac
Dušana Tadića gol deli od rekorda Johana Krojfa

Sve će oči ponovo biti uprte u Dušana Tadića. Ne samo zato što je prva zvezda i najbolji igrač Ajaksa, već i zbog toga što ga jedan gol na današnjoj utakmici sa Fortunom Sitard deli od rekorda legendarnog Johana Krojfa.

Kakav je to saldo u kojem Tadić može da stane rame uz rame, a možda uskoro i prestigne najvećeg holandskog fudbalera svih vremena? U sezoni 1966/67 Krojf je na 13 uzastopnih utakmica kod kuće u domaćem prvenstvu postigao najmanje gol. Nikada nijedan igrač posle nije bio blizu da se izjednači s njim.

I sada jednog Srbina deli samo pogodak! Tadić je na 12 Ajaksovih vezanih mečeva kod kuće bio strelac. Ukoliko uspe večeras protiv Fortune da zatrese mrežu, izjednačiće se sa Krojfom. A, onda će imati priliku da ga i prestigne.

A, malo je nedostajalo da se taj impresivni Dušanov niz prekine. Na utakmici sa Herenvenom slobodan udarac je izveo Huntelar, pogodio je Tadića u leđa i lopta je odsela u mreži. Deset dana je trajalo vaganje Fudbalskog saveza Holandije kome da se pripiše taj pogodak i na kraju je odluka da je to pogodak srpskog fudbalera.

Možda u tom momentu Dušan nije bio svestan koliko bi taj gol mogao da bude vredan, ali evo, pred ovaj meč sa Fortunom ispada da je krucijalan. Još jedan i Tadićevo prezime biće u antologiji Ajaksa iz Amsterdama.

HOLANDIJA - Zaostale utakmice

Sreda
18.30: (1.35) PSV (5.30) Groningen (8.00)

20.45: (1.05) Ajaks (1.40) Fortuna Sitard (35.00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×