{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Dušan Vlahović, za prijatelje Ibra: Ne možeš da se ne oduševiš kad vidiš takvog džina kako pleše s loptom

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
“On je legenda, obožavam ga”, kaže mladi srpski napadač u opširnom intervjuu za Gazetu delo Sport
Dušan Vlahović, za prijatelje Ibra: Ne možeš da se ne oduševiš kad vidiš takvog džina kako pleše s loptom
Dušan Vlahović (©AFP)

Dnevna doza Dušana Vlahovića. Ne zato što ga bilo ko forsira, već zato što je golovima u ovoj sezoni sam primorao medije da mu posvete pažnju. Pa tako i Gazeta delo Sport u današnjem izdanju preko cele strane objavljuje intervju s 20-godišnjim napadačem Fjorentine. U kome se ponajviše razgovara o jednom drugom golgeeru, Zlatanu Ibrahimoviću, sa kojim će Vlahović ukrstiti koplja u subotnjem sudaru njegove Viole i Milana.
On je legenda, obožavam ga! Istinski volim nekoliko ljudi. Porodicu, naravno. A među ovim ostalima i njega”, počeo je Vlahović priču za Gazetu, oduševljen time što će imati priliku da se odmeri sa jednim od heroja iz dečačakih dana.
Ne samo da ću da igram prvi put protiv njega, već ću prvi put da ga vidim uživo. A prijatelji su me inače zvali Ibra zbog toga što hoadam sa otvorenim stopalima, baš kao Zlatan. Nisam to doduše radio da bih imitirao legendu, prirodno tako hodam. Pratim ga još otkad je igrao za Inter, kad je nosio osmicu, a gledao sam ga i u Barseloni, u Americi i sada u Milanu. Ne možeš a da se ne oduševiš kad vidiš takvog džina kako pleše sa loptom u nogama. Potražiću mu dres posle meča”, smeje se Vlahović.

Naravno, na terenu neće biti simpatija. Ibrahimović želi da pogura Rosonere ka Evropi, a Vlahović da Violu sačuva u bezbednoj zoni i pride nastavi golgetersku seriju. Otkako se završila zimska pauza postigao je već tri gola, onaj jedan za pobedu nad Napolijem i dva prošle nedelje protiv Sampdorije.
Svestan je ipak da može još mnogo bolje. Šta bi to mogao da popravi?
Lista je dugačija. Moram bolje da šutiram desnom nogom.  Za nas levonoge nije lako da šutiramo suprotnim stopalom, ali radim na tome. Na treninzima teram sebe da primam loptu i šutiram je samo desnom nogom. Jedva čekam da njom dam neki važan gol”.

Pa dobro, onaj protiv Sampdorije je pao desnom nogom?
Dobro, samo sam postavio nogu. Naravno, računaju se i takvi golovi, bitno je samo da lopta pređe gol liniju. A tajna je biti u pravom mestu u pravo vreme”.

Lakše je naravno kad imaš prave saigrače uz sebe, a Vlahović tu ima Federika Kjezu.
Sa Federikom se viđam i van terena. Stvorili smo finu grupu bliskih prijatelja. A ne znam stvarno šta bih rekao o Kjezi kao igraču, s obzirom da svi znaju sve. Dovoljno je videti ga u akciji i sve ti je jasno”.

Pomaže i kad imaš trenera koji veruje u tebe. Istina, zbog problema sa napadačima Beke Jakini nije ni imao previše izbora, ali nije se ni libio da Vlahovića gurne u vatru.
Veliki trener, učitelj. Kad imaš takvog trenera normalno je da daš sve od sebe na terenu. Žrtvuješ se za ekipu tokom cele utakmice, kreneš i na tu poslednju loptu, boriš se za nju. Mnogo učim od njega. On je pravi trener za mladog igrača. Ne govori ti da si fenomen, kritikuje kad treba, prihvatam svaki savet”.

Zadovoljan je dakle Vlahović, a zadovolji su i u Fjorentini, pa je gazda Roko Komiso već najavio pregovore o novom ugovoru.
Roko Komiso je strastveni predsednik. Pribavio me je sa suprugom i sonom. Komiso brine o svemu, učini da se osećaš važnim. Prenosi tit u strast. Ambiciozan čovek”.

A ugovor?
Već imam dugoročan, ali bih bio veoma srećan kad bih produžio ugovor s Fjorentinom. Volim ovaj klub, ovaj tim, navijače. U Firenci mi je sve potaman”.

(©AFP)

Najnovije vesti


×