{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Dušan Tadić: Ljut sam, nego šta! Ovako se ne postaje šampion

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 5
„Uključen je alarm“, upozorava kapiten Ajaksa
Dušan Tadić: Ljut sam, nego šta! Ovako se ne postaje šampion

Bio je prvi kad su se delila ordenja za fantastičnu sezonu. Prvi je i kad prema Ajaksovim fudbalerima lete meci, u znak ogromne krize koja trese holandskog giganta. Veličina Dušana Tadića nije samo u tome što vešto barata loptom, već što ume i da primi kritike.

Posle poraza od AZ Alkmara još su glasnije nego posle eliminacije iz Lige Evrope. Jer, Kopljanici su drugi put u sezoni izgubili od Partizanovog jesenjeg dželata, opet mu nisu dali gol, dopustili su najvećem izazivaču da ga stigne na tabeli.

Sve to na „Johan Krojf areni“.
Ovo je neprihvatljivo. I neverovatno. Odigrali smo lošu utakmicu, uopšte nismo ispunili obaveze. Ako samo jedan igrač zakaže, naš sistem više ne funkcioniše. Onda sledi domino efekat, a kad je tako, imamo problem sa svim protivnicima. Moramo da se držimo dogovora, da igramo kao tim u svakom pogledu“, ne okoliša srpski reprezenattivac.

Kakva kriza drma tim Erika ten Haga najbolje ilustuje podatak da je Ajaks ove sezone pretrpeo osam poraza u svim takmičenjima, a za celu prošlu, kad je dobacio do polufinala Lige šampiona i okitio se duplom krunom u Holandiji, skupio ih je šest.
„Da li sam ljut? Nego šta sam, nego ljut. Najpre na sebe. Ne možemo ovo da prihvatimo. Bolno je. Potrebno je da se pogledamo u ogledalo, prvi sam koji će to učiniti“.

Deo javnosti, čak i stručne, konstatovao je da Tadić ne igra kao lane. Ruku na srce, nema ni saradnike kao lane, jer je Frenki de Jong otišao u Barselonu, David Neres i Nusair Mazraui su povređeni, iz ambulante se tek vratio Hakim Zijeh, pa je teret u manevru i napadu maltene pao na pleća našeg asa. Što ga ne amnestira od kritika, jer ipak je stranac u zemlji Lala, angažovan da pravi razliku.
„Osećam se dobro, uopšte nisam umoran, ali moram da igram kvalitetnije. Znam da mogu i moram bolje
“.

Ajaks je u poslednjih pet kola Eredivizije slavio samo dvaput, a do kraja šampionata ima da se igra još deset kola.
Uključen je alarm. Ako nastavimo ovak, nećemo biti prvaci. Bilo je tako lepo kad smo prošle godine postali šampioni, a ako želimo da još jednom iskusnimo taj osećaj, moramo da se vratimo prepoznatljivom stilu“, upozorava Dušan Tadić.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×