{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Posle penala Lavovi savladali Setubal sa 6:5
Drama u Kamenolomu i prvi trofej u sezoni za Sporting
""

Lisabonski Sporting konačno je osvojio jedan trofej, prvi od proleća 2015. godine. Lavovi su trijumfovali u finalu portugalskog Liga kupa nad Vitorijom Setubal posle penala sa 6:5 i najavili da bi ovo mogla da bude dobra sezona.

Posle 90 minuta rezultat je bio 1:1, a valja napomenuti da je ovo najmanje prestižno portugalsko klupsko takmičenje jer čak ne obezbeđuje mesto u Evropi.

Finale je odigrano u Bragi, a ključna je bila treća serija penala, kada Podstavski nije iskoristio penal. Kod Sportinga je svih pet izvođača bilo precizno, a odlučujući peti penal dao je Vilijam Karvaljo.

Sportingu je već na startu utakmice “čorbu zabiberilo” dete Porta, Gonsalo Pasijensija koji se odlično snašao u četvrtom minutu.

Odmah je ekipa iz Setubala stavila favoritu do znanja da nema predaje i lake pobede. Naprotiv. I nije se Setubal orijentisao samo na odbranu, mada je očekivano, Sporting češće imao loptu u nogama jer je jurio rezultat.

Ipak, tek 10 minuta pre kraja utakmice stigao je spas za lisabonske Lavove u vidu penala, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Holađanin Bas Dost.

Sjajnu priliku za preokret u prvom minutu sudijske nadoknade propustio je Bruno Fernandes, ali je njegov pokušaj završio pored leve stative.

(FOTO: Action Images)

×