{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Siti veruje ukrajinskom levom beku
Došlo dotle da Zinčenko potpusuje na pet godina

Kako je fudbal promenjiv. Čak si u zapećku, taman misliš da te niko ne ferma ni dva posto, a već narednog trena ovenčan si trofejima i – novim ugovorom. To je na svojoj koži osetio Aleksandar Zinčenko, poslednji fudbaler Mančester Sitija sa kojim će biti obnovljena saradnja. I to na duge staze.

Oprezni, ali pouzdani, londonski Telegraf, uverava da su Građani ponudili levom beku ugovor na pet godina i da će biti potpisan čim se 22-godišnji fudbaler vrati sa zasluženog odmora. Sve kao posledica sjajne forme i učinka u tek okončanoj sezoni, u kojoj je odigrao 29 utakmica, dao jedan i namestio pet golova.

A pre samo godinu dana, Pep Gvardiola je želeo da se reši Zinčenka. Tad je mladi Ukrajinac imao na stolu ponudu Betisa, trebalo je da se preseli u Španiju na pozajmicu, međutim, odbio je, rešen da se bori za bolji status na Etihadu. Uspeo je. Malo zbog povreda direktnog konkurenta, Bendžamina Mendija, malo više svojim ubedljivim partijama, naterao je katalonskog stručnjaka da promeni mišljenje, profilisao se kao važan deo tima koji je uzeo ček četiri trofeja u jednoj sezoni. Zato mu je ponuđena saradnja do juna 2024, pod znatno boljim finasijskim uslovima od dosadašnjih.

Što može da znači da Siti, kad već ima Mendija i Zinčenka, polako odustaje od namere da kupi reprezentativca Bena Čilvela iz Lestera.

Ovaj primer, možda najbolje, pokazuje kako Građani rade. Planski. Pre Zinčenka, dugotrajne ugovore potpisali su golman Ederson, vezisti Fernandinjo, Kevin De Brujne, Bernardo Silva, napadači Rahim Sterling, Serhio Kun Aguero, Gabrijel Žezus... Očekuje se da istim putem krene Ilkaj Gundogan. Sa takvim timom Gvardioli pojačanja nisu ni potrebna.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×