{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Dortmund kešira 20.000.000 evra u omladinsku školu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Lako je i jednostavno kad imaš novac, pravac i cilj
Dortmund kešira 20.000.000 evra u omladinsku školu

Jusufa Mukoko (15) postao je merna jedinica svega valjanog u omladinskom fudbalu Nemačke. I razlog za ubrzani razvoj novog Dortmundovog koncepta za "proizvodnju" talenata. 

Lako je i jednostavno kad imaš novac, pravac i cilj - 20.000.000 evra za proširivanje i šminkanje akademije koju je Bild za ovu priliku krstio - Mukoko akademija. Ko zna, možda će jednog dana tako i nazvati. Ako Mukoko onih svojih skoro 150 golova na 77 utakmica u mlađim katgorijama "preslika" u seniorskoj konkurenciji. 

Kako bilo... Borusija ozbiljan novac ulaže u izgradnju novih terena, hotela za mlade i modernog medija centra. Sve ukupno oko 8.000 kvadrata, u šta ulaze posebne klupske kantine, smeštaj i za igrače i za trenere. Više od 100 stanova za dnevni ili kompletan boravak. 

Kraj radova planiran je za 2021. godinu. 

Borusija se s ovako ozbiljnim ulaganjem u razvoj mladih igrača sprema za nadmetanje za najvećim klubovima Evrope o čemu je govorio Lars Riken, jedan od direktora u omladinskoj školi:
"U ovoj krizi koja sledi juniorski odsek može da postane ključni izvor prihoda za bundesligaške klubove. Moguće i u Evropi. Moramo da se razvijamo u infrastrukturnom smislu. Jer Dortmundova filozofija nikada neće biti da kupuje zvezde, već da ih stvara. i da im usađuje pobednički mentalitet".

Deluje da su dobro počeli, da znaju šta rade...

Najnovije vesti


×