{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Đorović: Ne mogu ja da donosim odluke o smeni, zna se ko se pita u Savezu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 52
“Sa moje tačke gledišta, dovoljno sam dao srpskom fudbalu“, kaže selektor Orlića
Đorović: Ne mogu ja da donosim odluke o smeni, zna se ko se pita u Savezu

(Od izveštača MOZZART Sporta sa Evropskog prvenstva)

Selektor Mlade reprezentacije Srbije Gorađ Đorović kaže da se zna čija je nadležnost da donosi odluke o njegovom statusu, kao i da u slučaju odlaska kormilo napušta potpuno čistog obraza.

Orlovi su u poslednjem kolu grupne faze takmičenja poraženi od Danske 2:0, pa su turnir okončali bez osvojenog boda i gol razlikom 1:10.
"Imali smo za današnju utakmicu dosta problema u sastavu tima. Nije bilo lako posle odigrane dve utakmice da se igrači psihološki uzdignu. Terzić je prvi put igrao desnog beka... Sa Markovićem se desio taj problem sa zubima", rekao je Đorović.

Ambicije pred odlazak na turnir su bile izuzetno velike, a usledilo je potpuno razočaranje.
"
Ponavljam, ovde je 12 najboljih reprezentacija. Mnoge druge ekipe nisu otišle dalje. Mogli smo i morali mnogo bolje. Bez obzira na sve ne krivim igračle, za mene su igrači svetinja. Želeli su sigurno. Osam od devet igrača smo već prebacili za A tim. Naravno da ovo nismo mogli ni da zamislimo, ali to se dešava u fudbalu", dodao je Đorović.

Potom o eventualnoj ostavci...
"
Ja ne mogu da donosim odluke. Zna se ko u Savezu o tome pita. Ne tražim alibi. Šta god odluče mogu da samo da prihvatim. Da se zahvalim za šansu. Samo bih da podsetim da sam ja radio i u A timu kao Muslinov pomoćnik. Sad i ovo, posle dobrih kvalifikacija... Sa moje tačke gledišta ovo što sam dao srpskom fudbalu, neću da kažem je mnogo, ali je dovoljjno i nadam se samo da će se dalje nadograditi. Da li ja ili neko drugi manje je bitno. Što se mene tiče miran sam, čistog obraza idem".

O uzrocima neuspeha je još uvek rano govoriti.
"Teško je pričati odmah posle utamice. Volim da sve prenoći. Moram da kažem da smo pripreme prošli bez dosta igrača iz A tima. Neki su bili umorni, igrali mnogo. Neki nisu igrali u klubovima", dodao je Đorović.

Foto: UEFA

Najnovije vesti


×