{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Legendarni golman ponovo na staroj adresi
Dogovorili se Bufon i Juventus, pada Maldinijev rekord

Priznao je Đanluiđi Bufon posle rastanka s Pari Sen Žermenom da mu je potrebno da ponovo oseti onu staru fudbalsku strast koja mu je nedostajala nakon poslednje sezone igranja u Juventusu i jednogodšnje epizode u Parizu. Svi su se na trenutak ponadali transferu u Parmu i obnavljanju ljubavne veze s početka 21. veka, a Bufon je na kraju izabrao - Juventus!

Sve ono što nije mogao da nađe u Juventusu s Maksom Alegrijem i Pari Sen Žermenu kod Tomasa Tuhela, italijanski veteran pokušaće da oživi tako što će opet obući dres Bjankonera u verovatno poslednjoj sezoni prebogate karijere! Iz Italije stižu informacije da se Bufon dogovorio oko detalja novog ugovora s Juventusom. Za godinu dana na staroj adresi zaradiće odličnih 1.500.000 evra neto, bez bonusa! 

TRANSFERI UŽIVO - petak, 28. jun

Italijanska štampa već je počela da se bavi motivima Bufonovog povratka u Juventus i izvela tri ključna zaključka. Kroz prvi se provlači težnja novog trenera Maurisija Sarija da kroz odnos s Đorđom Kjelinijem i Điđijem Bufonom lakše uspostavi potrebnu komunikaciju s svlačionicom i navijačima. Na Čizmi donekle provejava uverenje da će Sari u prvih nekoliko meseci u Torinu osetiti određenu odbojnost igrača i publike, te da će lakše biti podložan kritikama javnosti ako rezultati ne budu bili u željenim okvirima.

Jasno je svima da Bufon u ovom mandatu neće imati ulogu prvog golmana i da je ona rezervisana za Vojćeha Ščensnija, ali i pored toga jedan od najboljih čuvara mreže svih vremena imaće jasan cilj – da prestigne Paola Maldinija po broju odigranih utakmica u Seriji A. Legendarni kapiten Milana i trenutni rekorder stao je na broju od 647 utakmica, dok ih Bufon ima sedam manje. Ako se Juventus bude prošetao italijanskim šampionatom kao prošle sezone, Sari će lakše moći da odmeni Poljaka i stavi veterana na gol crtu.

Osim toga, Juventus dobija još jednog vođu u svlačionici, iako će Bufonova uloga tek biti definisana. Iako su pojedini mediji pisali da će mu plata biti negde u rangu od 2.500.000 evra, Juventus je posegao za donekle identičnim rešenjem kao u slučaju Matijsa de Lihta, gde će Bufon uzeti 1.500.000 evra fiksno, dok će ostatak biti kompenzovan kroz određene bonuse. Na kraju svega najverovatnije ga čeka direktorska fotelja, ali o tome će tek biti priče...

Da li ima onih koje nosi utisak da je Bufon opet razočarao?

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×