{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Talentovani Srbi će nastaviti da se dokazuju
Dogovoreno: Mančester Siti opet pozajmio Luku Ilića! Stiže i brat Ivan

Poznata je i sudbina srpskog veziste Luke Ilića. I njegovog brata Ivana.

Nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde će narednu sezonu provesti u holandskoj Bredi kao pozajmljeni fudbaleri Mančester Sitija. Reklo bi se, očekivan scenario...

Siti je naciljao braću Ilić još kao talentovane klince iz Crvene zvezde. Tada ih je hteo i Monako, ali je Sitijeva mreža skauta etiketirala mlade Nišlije kao prospekte koje treba što pre kaparisati i to je urađeno u leto 2017. godine ponudom od 5.500.000 evra uz uslov da ostanu u Zvezdi kao pozajmljeni igrači.

Luka je jednu sezonu proveo u prvom timu Zvezde i učestvovao u osvajanju šampionske titule, posle čega se letos preselio u Bredu kao pozajmljen fudbaler Građana. U Holandiji se odmah izborio za status startera, na prvih 11 mečeva imao po dva gola i asistencije u Erediviziji, ali je potom usledila povreda zbog koje je bio van terena nekoliko meseci. U drugom delu sezonu je sakupio još šest utakmica i zabeležio jednu asistenciju. Opšti utisak je bio da je nagovestio potencijal i da se razvija na pravi način.

Mlađi brat Ivan koji sada ima 18 godina je posle transfera u Siti, proveo u Zvezdi godinu i po dana kao pozajmljen fudbaler, skoro da nije ni igrao i zimus je otišao na pozajmicu u Zemun. Tamo je na 16 mečeva postigao tri gola uz jednu asistenciju i fudbalski prodisao.

Po slovu ugovora su se ovog leta vratili u Mančester Siti, ali bilo je jasno da će sa gomilom sličnih talenata opet na neku pozajmicu gde će imati veću šansu da igraju i razvijati se po upustvima iz Mančester Sitija.

Kako je holandska Breda neka vrsta filijale engelskog šampiona u koju redovno stižu pozajmljeni fudbaleri sa Etihada, braća Ilić će sledeću sezonu provesti u holandskom drugoligašu. Obojica su se već priključili pripremama Brede u Oudenbošu i sa tribina pratili prijateljsku utakmicu protiv zagrebačke Lokomotive. Uskoro će početi sa trenbinzima i borbom za mesto u timu Brede.

Holandski klub poslednje četiri godine tesno sarađuje sa Sitijem i služi kao vrsta odskočne daske za mlade igrače Građana. Minulih prelaznih rokova su u Bredu iz Sitija dolazili Enes Unal, Manu Garsija, Ešli Smit Braun, David Fopala, Tomas Ađepong, Džejms Horsfild, Anhelinjo, Paolo Fernandes, Tjeri Ambroz, Pablo Mari, Erik Palmer Braun, Arijanet Murić...

Neki su poput Anhelinja i Murića obezbedili povratak u prvi tim Mančester Sitija.

Najnovije vesti


×