{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Derbi ekspresno pronašao novog trenera
Dogovoreno: Koku umesto Lamparda
Filip Koku

Holandski stručnjak Filip Koku (48) biće imenovan za novog trenera Derbi Kauntija u narednih 24 sata. Njegov agent već se nalazi u Engleskoj gde sa vlasnikom Ovnova Melom Morisom pregovara oko višegodišnjeg angažmana.

Koku je već usmeno dao obećanje da će se prihvatiti posla, a ostalo je da se regulišu još neki sitniji detalji u ugovoru. Predsednik Derbija je uverio bivšeg trenera PSV Ajndhovena i Fenerbahčea da će imati dovoljno vremena i sredstava na raspolaganju kako bi napravio tim sposoban da se domogne Premijer lige.

Želja čelnika Derbija je da nađu trenera sposobnog da razvija mlade talente, a što se tiče Kokua impresionirali su ih njegovi rezultati sa PSV Ajndhovenom. Uostalom, tokom rada na klupi tima iz svog rodnog grada Holanđanin je tri puta je više zaradio nego što je potrošio na pojačanja.

Prema dogovoru dve strane, Koku će sa sobom dovesti i jednog čalana stručnog štaba koji mu je pomagao u PSV Ajndhovenu, a Derbi će preuzeti zvanično u četvrtak kada tim krene na pripreme na Floridu.

Foto: Reuters

 

Najnovije vesti


×