{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Dogovoreno: Igračima Zvezde prepolovljena plata u naredna tri meseca

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 25
U julu razgovori o eventualnom umanjenju zarada za naredni period
Dogovoreno: Igračima Zvezde prepolovljena plata u naredna tri meseca

Igrači Crvene zvezde prihvatili su smanjenje plate za 50 posto u naredna tri meseca. To je u poruci javnosti otkrio generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

On je izrazio zadovoljstvo što se kompletna ekipa na ovakav način ponela prema klubu, koji će ovako znatno lakše prebroditi krizu uslovljenu pandemijom koronvirusa.
„Zadovoljstvo mi je da saopštim da su igrači Crvene zvezde i ovom prilikom pokazali visoku svest i odgovornost prema svom klubu. To je dokaz da nismo selektirali samo dobre igrače već i dobre ljude. Danas su upravi kluba u pisanoj formi dostavili dokument koji izmedju ostalog sadrži predlog za umanjenje plate od 50% u naredna tri meseca, a da o eventualnom umanjenju zarada za naredni period razgovaramo u julu kada finansijske posledice pandemije budu jasnije vidljive. Prihvatanje ovakvog predloga bio bi samo deo mera koje FK Crvena zvezda sprovodi u cilju smanjenja troškova poslovanja, a sve sa namerom da sa što manje posledica prebrodimo predstojeću krizu”, rekao je Zvezdan Terzić.

Kako se proteklih dana pisalo u javnosti, odgovorni sa Marakane nameravaju da u naredna tri meseca uštede 3,3 miliona evra. Crveno-belima je za život kluba godišnje potrebno 25 miliona evra. Jedini sigurni prihodi u narednom periodu biče sponzorski ugovori u iznosu od šest miliona, stoga na Marakani posebno zaziru od mogućnosti da se naredna evropska sezona igra pred praznim stadionima.

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×