{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Dobra duša Mertens tražio da lova od kazni ide u dobrotvorne svrhe, De Laurentis odbio

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Tačka sporenja oko novog ugovora Belgijanca
no_image.png

Umesto potpisa i poziranja sa dresom na čijoj bi poleđini pisalo 2022, Dris Mertens i Napoli su bliži rastanku na kraju sezone nego novom ugovoru. Mada se posle remija sa Barselonom u Ligi šampiona pominjalo da je Belgijanac tokom ručka sa predsednikom Aureliom de Laurentisom pristao da ostane na San Paolu još dve godine, sva je prilika da od tog posla nema ništa.

Ionako su njihovi odnosi bili narušeni od jesenas, tokom pobune igrača na kraju rezultirane otkazom treneru Karlu Ančelotiju. Pokušali su da ga vrate u normalu, međutim, to je kao kad lepkom pokušavate da sastavite razbijenu igračku. Ne ide.

Plahoviti karakter De Laurentisa i beskompromisno insistiranje na fudbalu kao grani industrije je nešto što Mertens, na ličnom primeru, očigledno nije mogao da trpi. Daleko od toga da je napadač cvećka, ima i on bubiuce, ali ima i dušu, pa je tako predložio da novac od eventualnih kazni (tu dolazimo do njegovog karaktera, jer je svestan da nije baš sportista za primer) bude prosleđen u humanitarne svrhe. Radi se o desetinama hiljada evra i ne odnosi se samo na njega, već i ostale fudbalere iz tima Đenara Gatuza. De Laurentisov odgovor bio je brutalan – NE.

Zato je došlo do povlačenja Mertensa iz pregovora. Drugi razlog je činjenica je Aurelio de Laurentis nedavno poslao radnike Napolijeve administracije na neplaćeni odnos u trajanju od dva meseca. Oko 30 zapolesnih neće dobiti ni cent dok traje pandemija virusa COVID-19. I zato se Mertens kolega, razmišljajući: “ako se tako gazda ophodi prema ljudima u klubu, kako li će tek prema igračima”? Pogotovo što im nije zaboravio pobunu posle meča sa Salcburgom u Ligi šampiona, kad su odbili da se povinuju njegovim zahtevima za takozvanim „kaznenim treningom“.

Gazeta, doduše, donosi i drugu verziju događaja i ističe da se sam Napoli predomislio kad je u pitanju Mertensov ugovor. Dris je trebalo da dobije platu od 4.500.000 evra po sezoni, 2.000.000 na ime bonusa za vernost i još 1.000.000 u slučaju određenog broja utakmica, golova i asistencija. Čini se da je De Laurentis izračunao da posle udara krize kasa neće moći da podnese taj teret.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×