{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Naslovna strana lokalnog Estadio Deportiva najbolje svedoči o tome koliko je Sevilja zapela za Predraga Rajkovića
no_image.png

Nije tajna, Sevilja već neko vreme motri na Predraga Rajkovića. Ono što je novo jeste informacija da je čuveno oko sportskog direktora Monćija zadovoljno svime što je videlo i da je Sevilja rešila da krene po Remsovog golmana. O tome svedoči i naslovna strana lokalnog Estadio Deportiva, najpouzdanijeg izvora kad govorimo o zbivanjima u Sevilji i ostalim klubovima iz Andaluzije.
Dobar, lep i još jeftiniji”, vrišti sa naslovnice Estadio deportiva koji ističe da bi velika finansijska kriza izazvana posledicama korona virusa mogla da ubrza Rajkovićev dolazak na stadion “Sančez Pishuan”.

Podseća se da francuski klubovi već ostali bez jedne rate od TV prava, a da će izgubiti još jednu, poslednju, te da će ukupan minus samo na osnovu toga značajno prevazići granicu od 100.000.000 evra. Pari Sen Žermen će to lako da istrpi, možda i Olimpik iz Liona, ostali će da budu na muci, pa tako i Rems.

To znači i da će Rajkovićev klub morati značajno da spusti cenu, iako se nadao da će propisno da zaradi na golmanu koga je letos doveo za skromnih 5.000.000 evra. Izvesno je da bi pre krize tražio sedmocifreno obeštećenje, ali sada neće moći previše da zateže. Rajković je najtraktivniji Remsov igrač na tržištu i njegova prodaja je najlakši način da se unese neki novac u kasu i prebrodi krizni period.

Koliko bi tačno Rems mogao da traži – niko ne zna. Trpeli su i trpeće i klubovi iz ostalih zemalja, ni Sevilja nije pošteđena, pa je već aplicirala za Vladine mere za pomoć poslodavcima. Ipak, Sevilja je ipak dovoljno velika da preživi, a Monći je poznat po tome što najbolje poslove obavi baš kad su vremena teška.

Za Rajkovića je, tvrdi Estadio Deportivo, ozbiljno zagrizao. Hteo ga je uostalom i letos, kao i Hetafe, Monako, Nica, Porto i Ajaks, ali je Rems bio najkonkretniji i doveo ga iz Makabija iz Tel Aviva.

Nije prošla ni cela godina, a ostali su se već pokajali što nisu bili izdašniji, jer 24-godišnji golman blista među stativama u Francuskoj. Rajković ima najviše odbrana u Ligi 1, zaustavio je čak 79,1 odsto lopti koje su išle u okvir njegovog gola, primio je najmanje golova, 21 na 28 utakmica, pride je Monćijevu pažnju privukao ogromnim rasponom ruku od 192 centimetara i dobrom igrom nogom što u Sevilji posebno cene.

Ako bi Rajković i došao potukao bi se sa Tomašom Vaclikom za status prvog golmana. Tu je trenutno i Bono, ali je on na pozajmici iz Đirone, a Sevilja neće aktivirati klauzulu da ga otkupi za 4.000.000 evra.

Rajkovićeva vrednost na specijalizovanom portalu Transfermakt procenjena je na 5.500.000 evra, pre samo nekoliko nedelje bila bi izvesno mnogo veća, ali sad kad je Rems u škripcu s lovom Monći je spreman da napadne.

Prvi kontakti su navodno već uspostavljeni. Mada je jasno da neće to ići tako brzo, jer svi čekaju da vide šta će prvo biti sa prekinutom sezonom.

Najnovije vesti


×