{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Šta se desilo Žoao Feliksu?
Dobar igrač kod pogrešnog trenera

Deo može da mu se odbije na mladost. Deo na privikvanje na novu sredinu. Razumljivo, i na povredu. No, kad je neko plaćen 126.000.000 evra opravdanja ponestaju kako sezona odmiče, a statističke kolone zvrije prazne.

I nije problem samo ako ne daje golove ili ne asistitra. Nevolja je što i ne igra kao u Benfiki, mada ima i onih koji smatraju da je Žoao Feliks izabrao pogrešnu sredinu za ravoj nesumnjivog talenta. Na Lužu je „zapalio“ Evropu, u Madridu jedva da je nešto konkretno uradio. Možda zato što odudara do stila kakav forsira Atletiko i njegov dugogodišnji trener, Dijego Simeone.
Žoao Feliks je sjajan fudbaler, ali je trenutno u pogrešnom klubu, kod pogrešnog trenera. Kad ga je Atletiko doveo prošlog leta, pomislio sam da će Madriđani promeniti filozofiju i napokon početi da igra fudbal. A to se nije desilo“, oštar je u komentaru Rafael van der Vart, nekadašnji as holandskog fudbala, posle još jedne razočaravajuće partije Jorgandžija u La Ligi.

Poraz u gradskom derbiju od Reala (0:1) bio je četvrti prvenstveni ove sezone. Ekipa je u seriji od pet mečeva bez pobede računajući sva takmičenja, a sam Žoao Feliks u prvenstvu nije dao gol još od gostovanja Majorki, 25. septembra.
Feliksu je potreban drugačiji stil igre da bi pokazao šta zna. Neophodno je da ima loptu u nogama, da bi ostvaro  uticaj na igru. A Simeonevov tim i nije baš poznat po tome da želi posed. Atletiko igra kompaktno. Takav mu je stil. Brani se i razvija kontranapade“, opominje Rafael van der Vart.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×