{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Direktor iz MLS-a hoće akademiju po uzoru na Crvenu zvezdu i Dinamo Zagreb

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 11
U Vankuveru za primer uzimaju srpskog i hrvatskog šampiona koji imaju svetski poznate akademije, bez obzira na to što su njihova domaća takmičenja ispod najjačih u Evropi
Direktor iz MLS-a hoće akademiju po uzoru na Crvenu zvezdu i Dinamo Zagreb

Sportski direktor Vankuver Vajtkepsa, Aksel Šuster, ima drugačiju vizu izgleda svog tima, od one koju ima većina timova iz MLS-a, a ona se tiče dovođenja poznatih i često previše istrošenih fudbalera iz Evrope.

U Vankuveru razmišljaju na drugačiji način i žele da naprave jednu od najboljih svetskih akademija. Šuster veruje da je to moćuće i pre nego što MLS dostigne nivo najjačih evropskih liga, što se na Starom kontinentu vidi na primerima Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba, koji imaju svetski poznate akademije, bez obzira što su njihova domaća takmičenja ispod najjačih u Evropi.
Naravno da je cilj postavljen visoko, ako postavim pitanje zbog čega ne bismo bili jedni od najboljih na svetu? Mi kao klub želimo da definišemo našu ulogu i ono što želimo da budemo. Trebalo bi da budemo hrabri i kažemo – zašto da ne? Ova liga raste brže nego bilo koja druga na svetu“, smatra Šuster.

Trenutna kriza naterala je mnoge timove, pa i one u MLS-u, da razmišljaju o novim koracima.
Najbolja šansa je raditi stvari na drugačiji način, kreativnije, pa možda u jednom trenutku otići i u ruzik, probati nešto drugačije. Jer, ako svi rade istu stvar, onda niko ne može da napravi veliki iskorak. Svi smo limitirani“, poručuje direktor Vajtkepsa.

Foto: FK Crvena zvezda

Najnovije vesti


×