{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Dinamo bogato pazario u Dortmundu: Za Filipa 20.000.000, Nojšteter za džabe

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Sjajan posao ruskog velikana...
Dinamo bogato pazario u Dortmundu: Za Filipa 20.000.000, Nojšteter za džabe

U jednom danu Dinamo iz Moskve angažovao je dva velika pojačanja. Maksimilijan Filip i Roman Nojšteter, provereni bundesligaški fudbaleri, potpisali su za slavni moskovski klub.  

I dok dolazak Nojštetera kao slobodnog igrača i nije neko veliko iznenađenje (radi o momku sa ruskim poreklom, koji je već prevalio tridesetu), angažovanje Maks Filipa je ozbiljno dostignuće čelnika Dinama. Radi se o momku koji ima tek 25 i najbolje godine su pred njim. Doduše, on se nije snašao najbolje u Borusiji iz Dortmunda, gde je proveo prethodne dve sezone. Verovatno je i ta činjenica uticala da Rusi uspeju u svojim namerama, mada je svakako i finansijski momenat bio važan za Filipa.  

Ugovor je potpisan na četiri godine i Dortmund je prema nezavničnim informacijama uspeo da povrati novac uložen u Filipa kada ga je dovodio 2017. iz Frajburga. Obeštećenje, dakle, iznosi oko 20.000.000 evra. 

Maks Filip nije se naigrao na Vestfalenu. Zbog toga je i rešio da mirno prihvati transfer listu. Pre nekoliko dana pominjalo se da bi možda mogao u Volfzburg, zatim se šuškalo da ima ponude iz Nemačke, Španija i Engleske, ali očito da su Rusi ponudili najbolje uslove. 

S ovim obeštećenjem od 20.000.000 evra Dinamo je oborio klupski rekord koji je do danas držao Aleksandar Kokorin. Za njega su Moskovljani 2013. Anžiju platili 19.000.000 evra, baš kao i za Balaša Džudžaka dve godine ranije. 

Podsetimo, Dinamo su ovog leta već pojačali Klinton N'Žije (Marselj, 6.000.000 evra), Sebastijan Šimanski (Legija, 5.500.000), Zaurbek Pliev (Ahmat, 1.200.000)...

×