{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Desetka za Mouru! As Totenhema novi član L'Ekipovog probranog društva

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Brazilac tek deseti igrač u istoriji koji je dobio desetku od francuskog lista
Desetka za Mouru! As Totenhema novi član L'Ekipovog probranog društva

Tri komada za 45 minuta, za neverovatni preokret, za finale Lige šampiona. Pamtiće Lukas Moura, a pamtiće i navijači Totenhema, a bogami i Ajaksa, neverovatnu amsterdamsku noć, kada su Pevci otpevali ariju za prolaz u finale.

Majstorije brazilskog asa su adekvatno nagrađane u čuvenom L'Ekipu, listu iz one zemlje iz koje je Moura pre godinu i po dana, kao višak u Pari Sen Žermenu, prešao u Totenhem. Njegovo nestvarno izdanje na Johan Krojf areni ocenjeno je – desetkom.

Tako je Moura postao tek deseti fudbaler na svetu koji je dobio desetku od L'Ekipa. Pre njega je ove sezone to uspelo samo jednom igraču – Dušanu Tadiću. Za onu čarobnu noć na Santjago Bernabeuu, kada je bacio Real Madrid s trona i poveo Ajaks ka vrhu fudbalskog Olimpa. Na tom putu ga je, stepenicu niže, sačekao Lukas Moura, kojem je Dušan morao da preda tu svoju desetku.

Daleko, daleko iza Brazilca ostali su, po ocenama, ostali akteri utakmice. Sedmice su dobili Deni Rouz, Tobi Alderveireld, Dele Ali i Ugo Loris. U Ajaksu samo Hakim Zijeh, po šestica je dodeljena Dušanu Tadiću, Frenkiju de Jongu i Doniju van den Beku.

I razlika među trenerima ogromna: Poketinu devetka, Ten Hagu petica...

A, Lukas Moura? Od danas je tamo gde su Dušan Tadić, Leo Mesi (dve desetke), Robert Levandovski, Nejmar, Karlos Eduardo, Lars Vindefeld, Oleg Salenko, Franko Roze i Bruno Martini. Društvo Ekipove „desetke“.

Foto: L’equipe

Najnovije vesti


×