{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Deo stadiona Breše pod uslovom zbog vređanja Pjanića

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
U već poznatom maniru navijači su mu vikali "Cigane, Cigane"
Deo stadiona Breše pod uslovom zbog vređanja Pjanića

Italijanski navijači možda nisu teški vandali, ali da vole i da znaju da vređaju, tu nema promašaja. Dobro znaju to praktično sve velike zvezde, pa i momci sa ovih prostora koje već decenijama, kada žele da ih iznervuraju sa tribina prozivaju da su "pripadnizi romske nacionalne manjine".

Naravno, to njihovo "Zingaro, Zingaro!" je najčešće sigurno bilo upućeno Siniši Mihajloviću, ali bombarder iz Borova Sela je to znao savršeno da iskoristi tako što bi ga dodatno motivisali. Sličan recept je ove sedmice na gostovanju u Breši, inače jednom od najbogatijih gradova u Italiji, iskoristio Miralem Pjanić kojem je sa severnog dela tribina stadiona "Mario Rigomonti" upućena već navedena, "tradicionalna" poruka od navijača koju koriste za fudbalere iz nekadašnje Jugoslavije. As iz Tuzle je sve to stoički podneo, a onda i postigao pobedonosni gol za Juventus.

Serija A je odlučila da uzme učešće u ovom incidentu odlučivši da zatvori severnu tribinu u Breši pošto je, po njihovom objašnjenju "čak 90 posto navijača odatle učestvovalo u ovom rasističkom vređanju". Kazna je uslovna na godinu dana.

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×