{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Delegat zapisao zakrčene prolaze i predmete u terenu, ali rasizma nije bilo

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 21
Čeka se i šta će reći FARE
Delegat zapisao zakrčene prolaze i predmete u terenu, ali rasizma nije bilo

Došlo je vreme da drhte naši klubovi posle svake utakmice, čekajući „čestitku“ od UEFA u vidu zatvorenih tribina. Veliku graju su u najavi utakmice sa Partizanom podigli engleski mediji, najavljujući gotovo sigurne rasističke napade na igrače Mančester junajteda, ali posle meča su, isto kao i Ole Gunar Solskjer, priznali da je atmosfera u Humskoj bila impresivna.

Bitno je, međutim, šta je u svoj tefter upisao delegat Tibo de Gent iz Belgije. Kako saznajemo, tri stavke je preneo ljudima iz Partizana kao svoje zamerke za utakmicu. Jedna je, naravno, zakrčenje prolaza, što je bilo jasno svima na stadionu, jer tribine u Humskoj odavno nisu bile tako pune, kao oko. Druga zamerka se odnosi na uskakanje navijača u teren, dok je treća bacanje predmeta u teren, verovatno misleći na arsenal koji je leteo ka španskom sudiji kada je na poluvremenu i posle meča napuštao poprište odlične utakmice, koju je samo on pokvario.

Sve su to, ipak, sitniji prestupi, zbog kojih Partizan ne bi trebalo da ispašta, već da dobije izvesnu finansijsku kaznu. Ono što je najbitnije, delegat De Gent nije primetio bilo kakav rasistički ispad od strane navijača crno-belih i to je za svaku pohvalu.

Ipak, poznato je da i organizacija FARE šalje svoje ljude na utakmice da evidentiraju bilo kakve ispade na rasnoj ili nacionalnoj osnovi, te sad ostaje pitanje kakve su oni utiske odneli s meča u Humskoj. A, sa njima se baš nikad ne zna, nekad čuju i vide ono što niko drugi na stadionu nije...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×