{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Izvesni transfer se pretvara u sapunicu
De Liht na čekanju: Juve bi da izradi Ajaks
Matijs De Liht

Ajaks je od samog starta stavio do znanja svim potencijanim kupcima da je cena jednog od najtalentovanijih štopera na svetu Matijsa De Lihta 75.000.000 evra i da ih nikakvi pregovori i natezanja ne zanimaju. Ali, Juventus kao Juventus, uvek gleda da iskoristi sva moguća sredstva i spusti cenu, a u ovom slučaju ima dva aduta u rukama da "izvaćari" Kopljanike.

Prvi je činjenica da imaju dogovor sa fudbalerom, mladi Holanđanin bi trebalo da se preseli u Torino za 12.000.000 evra po sezoni, a drugi adut u rukama Stare dame je dobar odnos sa Minom Rajolom, menadžerom Ajaksovog defanzivca, preko kojeg su ostvarili preliminarni kontakt još krajem prethodne sezone. I upravo je Rajola ključni čovek u pokušaju da se spusti cena za De Lihta, a kao nagradu dobiće veću menadžersku komisiju. Logično.

Stara dama je kasno sinoć, prema navodima Đanluke Di Marcija, u Amsterdam poslala prvu formalnu ponudu koja glasi 55.000.000 evra odmah + 10.000.000 kroz bonuse, ali to teško da će zadovoljiti Marka Overmarsa i kompaniju koja rukovodi Ajaksom. To je i znatno manje od onoga što nudi Pari Sen Žermen za De Lihta, pa teško da će Kopljanici reći "da", iako je štoper, navodno, već odlučio da se preseli u Torino.

U svakom slučaju, ne gine nam još jedna transfer sapunica, a ko će imati više nerava i biti mudriji, pokazaće vreme.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×