{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Danci besni: Ova utakmica nije smela da se igra, šokirani smo arogancijom Uefe!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Kopehangen tražio odlaganje utakmice, ali...
Danci besni: Ova utakmica nije smela da se igra, šokirani smo arogancijom Uefe!

Na prvi pogled samo je u Istanbulu izgledalo kao da je situacija sasvim normalna i da korona virus nije napravila haos po Evropi. Međutim, dok je igračima Istanbul Bašakšehira sigurno i bilo lakše uz navijače na tribinama – a samo na Bosforu večeras stadion nije bio pod katancem – gosti iz Kopenhagena nisu se osećali nimalo dobro. Stale Solbaken je besan na Uefu. Najblaže rečeno.
Ova utakmica nije ni smela da se odigra“, rekao je iskusni trener posle poraza od 0:1.

Nije mu naravno rezultat zasmetao.
Ovo je bila veoma, veoma gadna nedelja za igrače zbog širenja virusa korona u Danskoj. Oni imaju supruge, decu, roditelje, babe i dede... Impresioniran sam što su uopšte igrali ovako kako su igrali“, nastavio je Solbaken pre no što se obrušio na Uefu.

Ne bez razloga.
U poslednjih nekoliko dana smo u kontaktu sa Uefom, rekli smo im da želimo da se meč otkaže, čak smo razmišljali i da samo ne dođemo. Ali takva odluka bi u ovakvom takmičenju imala previše posledica, i sportskih i ekonomskih, uticale bi na mnoge ljude... Šokiran sam arogancijom Uefe, a još više sam pobesneo kad smo ušli u svlačionice i kada su nam rekli da se od sutra i u Turskoj igra bez publike. Nadam se da će ovo dobiti nekakav epilog“, grmeo je Solbaken.

Jasno je već sada, kad se ovo završi, raspravljaće se i o funkciji Aleksandra Čeferina. Nisu samo Danci ljuti.

(FOTO: Reuters)

×