{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Da pričamo opet o tom finansijskom fer-pleju? Siti čuva plate zaposlenima

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Nikom otkaz
no_image.png

Dok su ih konkurenti razapinjali, Mančester Siti se branio podsećanjem da je to ipak klub koji nikome ne duguje, za razliku od recimo gradskih rivala iz Junajteda koji je već godinama opterećen kreditima koje istina redovno izmiruje. Tad je ipak prosečan fudbalski navijač stao na stranu Uefe, jer nikome se nije dopadalo to što je Siti preko noći izrastao u velikana. Međutim, sad kad je udarila kriza Građani su konačno zavredeli aplauze ostrvske javnosti, pošto je Siti prvi klub koji je zvanično obavestio sve zaposlene da niko neće dobiti otkaz i da nikome neće biti smanjena plata.

Podsetimo, pre Sitijevog obveštećnja, pet klubova je iskoristilo Vladine mere za borbu protiv pandemije korona virusa koje svim poslodavcima dozvoljavaju da zaposlenima skrate platu za 20 odsto, a da im na tri meseca preostalih 80 isplaćuje država. S tim da je gornja granica postavljena na 2.500 funti.

Od Bornmuta i Noriča to je još i nekako moglo da se očekuje, pa u određenoj meri i za Njukasl, ali kad su tu opciju iskoristili i Totenhem i Liverpul – koji već godinama posluju u ozbiljnom plus – javnost se pobunila. Vlada Velike Britanije nije tu meru usvojila da bi sačuvala one koji se kupaju u milionima, već pre svega male poslodavce. Liverpulov potez je naišao na posebno oštru osudu.

Čak i bivši asovi Redsa Džejmi Karager, Sten Kolimor, Ditmar Haman i Deni Marfi bez pardona su udarili po upravi kluba koji je u prošloj sezoni, kad je osvojio Ligu šampiona, imao promet od 533.000.000 funti! Samo u februaru ove godine u klub je ušlo 42.000.000. A opet su se koplja slomila na zaposlenima.

S druge strane, Siti je iskoristio situaciju da pokaže koliko je finansijski zdrav klub, bez obzira na to što se njegova definicija tog pojma baš i ne slaže sa Uefinim pravilom o finansijskom fer-pleju. Kako bilo…
Ostajemo posvećeni zaštiti naših ljudi, njihovih poslova i našeg posla dok u isto vreme pokušavamo da uradimo sve što možemo kako bi našoj široj zajednici pomogli u ovim izazovnim vremenima”, rekao je portparol Građana potvrđujući da Siti neće štedeti na zaposlenima.

Igrači su sasvim druga priča. Oni će sa upravom pokušati da se dogovore o smanjenju plata, ali objektivno svi igrači Sitija toliko su plaćeni da određena žrtva neće nikoga od njih gurnuri u ambis.

Za ovo, aplauz za Siti.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×