{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Da li je to ptica? Da li je to avion? Ne, to je Kristijano Ronaldo (VIDEO)

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 48
Katerovski gol Portugalca za Juventusovu pobedu nad Sampdorijom
Da li je to ptica? Da li je to avion? Ne, to je Kristijano Ronaldo (VIDEO)

Pogodak Paula Dibale bio je možda i fudbalski atraktivniji. Ali gol Kristijana Ronalda predstavljao je svedočanstvo o mogućnostima ljudskog organizma. Oda sportu kao takvom. “Karterovski” potez u svetu fudbala. Kukovi iznadf protivničke glave. Kao što je Vins Karter na Olimpijskim igrama u Sidneju daleke 2000. leteo nad Frederikom Vajsom, tako je i Kristijano Ronaldo 19 godina kasnije leteo nad nesrećnim Nikolom Muruom. I leteo. I leteo… Sve dok glavom nije zakucao loptu u mrežu Emila Eudera za pobedu Juventusa od 2:1 u sudaru sa Sampdorijom u 17. kolu Serije A.

Impresivno je to izgledalo u prenosu. Još impresivnije na usporenom snimku. Italijanski mediji su se odmah bacilli na posao. Skaj Sport je izračunao da je Ronaldov odraz bio 71 centimetar. Loptu je udario na 256 centimetara, a tad je već bio u padu. Tek da podsetimo, Ronaldo je visok 187 centimetara. A glavom je dohvatio prosečnu visinu plafona. I pride uspeo da loptu usmeri baš tamo gde je trebalo.

Juventus se na društvenim mrežama našalio podsećanjem na čuvenu uvodnu rečenicu iz serijala o Supermenu: Da li je to ptica? Da li je to avion? Ne, to je Kristijano Ronaldo! I zaista, u tom trenutku je izgledao kao natčovek.

Pogledajte i usporeni snimak ispod. Vredi svakog sekunda vaše pažnje.

Taj Ronaldov pogodak – šesti na poslednjih pet utakmica – bacio je u senku sva ostala dešavanja iz Đenove. I taj prelepi volej Paula Dibale i kasnije izjednačenje Sampa preko Đanluke Kaprarija, pa i ulazak Đanluiđija Bufona u istorijske almanahe sa zvanjem čoveka sa najvećim brojem utakmica u Seriji A – 647.

Ronaldo mu je učinio tako da će mu svi pamtiti tu slavljeničku utakmicu. Samo ne po Bufonovom rekordu, no po Ronaldovom nebeskom skoku.

Inter i Lacio sada pod pritiskom da pojure za Starom damom. S tim da i jedni i drugi imaju zicere na domaćem terenu u ovom kolu. Inter protiv Đenove, a Lacio protiv Verone.

SERIJA A - 17. KOLO I ZAOSTALI MEČ 7. KOLA

Sreda

Sampdorija - Juventus 1:2 (1:2)
/Kaprari 35 – Dibala 19, Ronaldo 45/

U toku:

Breša - Sasuolo

(FOTO: Star Sport)

Najnovije vesti


×