{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Da li ćemo sad da vidimo sistem 2-7-2? Tijago Mota novi trener Đenove

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Tijago Mota je pričao o nekim revolucionarim idejama. Da ga vidimo sad…
Da li ćemo sad da vidimo sistem 2-7-2? Tijago Mota novi trener Đenove

Biće to zanimljiva konferencija za novinare. Niko ne voli da toliko priče i piše o taktici koliko italijanski novinari, a Tijago Mota je nedavno u javnost izneo neke revolucionarne ideje. I sad će imati priliku da ih u praksi sprovede uz delo, pošto ga je Đenova i zvanično imenovala na mesto šefa stručnog štaba umesto smenjenog Aurelija Andreacolija.

Proslavljeni fudbaler je do leta vodio U19 ekipu Pari Sen Žermena što mu je i bio jedini trenerski angažman u karijeri, ali je pažnju javnosti privukao nedavnim intervjuom koji je zasmejao mnog fudbalske fanatike, mada ne i struku. Mota je naime govorio o sistemu 2-7-2 i potpuno novoj ulozi golmana koji bi se izvlačio maltene između dvojice štopera i u potpunosti učestvovao u igri. Kažemo, navijači su mu se smejali, ali su analitičari pokušavali da vide kako bi to moglo da izgleda i uopšteno se saglasili da - nije nemoguće.Štaviše, na trenutke je on to i igrao u mladom timu Pari Sen Žermena, ali to je ipak "dečiji fudbal".

Sad, da li će se Mota odvažiti da to zaista i proba na velikoj sceni s obirom na to da je Đenova izgubila šest od poslednjih sedam utakmica i da joj se predviđa grčevita borba za opstanak sasvim je drugo pitanje. Uostalom, videćemo uskoro.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×